Et salg som skal styrke LSK

Sheriff Sinyan selges til Molde for den høyeste summen Lillestrøm Sportsklubb har fått for en spiller internt i Norge. Det er ikke med lett hjerte at vi har valgt å si ja til avtalen. Men vi gjør det fordi vi tror det kommer til å styrke klubben.

Annonse:

At spilleren selv var svært ivrig på å få gjennomført overgangen, er også en del av helhetsvurderingen. Holmlia-gutten - som fyller 24 år 19. juli - vil få en helt annen lønn i Molde, og han går til klubben som er regjerende seriemester. Vi må ha respekt for at han føler at denne overgangen kan gi både ham og familien en tryggere fremtid, i tillegg til sportslige utfordringer på det som er Norges beste fotballag.

- Molde har helt siden januar forsøkt å kjøpe Sheriff. Vi har sagt nei hele veien, men til slutt kom overgangssummen opp på et så høyt nivå at vi valgte å akseptere tilbudet. Midlene vi får inn og som vil gå tilbake til sport er så betydelige at hele klubben er enige om at vi ønsker å gjennomføre salget. Pengene skal reinvesteres slik at vi blir styrket – ikke svekket, sier sportssjef Simon Mesfin.

Les også: Advokatfirmaet Mageli kjøper 100 billetter til LSK-HamKam

Samtidig erkjenner klubbledelsen at det er tungt å se at nok en LSK-spiller går til Molde.

- Vi har stor respekt for at supporterne misliker dette. Og timingen er ikke ideell. Men summen vi får for en spiller som har vært ute med skade i to år, og kun har startet 14 kamper i Eliteserien, er så god at vi mener det er fornuftig å si ja. Klubben er også sikret prosenter ved et eventuelt videresalg. Vi ønsker å takke Sheriff Sinyan for innsatsen han har lagt ned i LSK, og ønsker ham lykke til videre i karrieren, sier Mesfin.

Les også: Smárason ser LSK - HamKam med utvalgt supporter

Molde og Lillestrøm er enige om ikke å gå i detaljer på hva overgangsavtalen inneholder, men salgssummen er den høyeste som LSK har solgt en spiller for internt i Norge. Selv om overgangsvinduet stenger i dag, så ser Mesfin for seg at en ny midtstopper snart vil være på plass.

- Noen ny midtstopper vil neppe rekke fredagens seriestart mot Grorud, men det vil fortsatt være mulig å hente kontraktsløse midtstoppere. Vi har flere spennende alternativer, sier Simon Mesfin.

I dag ble det også kjent at Marius Amundsen og Sindre Mauritz-Hansen har skrevet under for LSK.

Les også: Bli med på å sette #sofakamprekord

Annonse fra Obos-ligaen: