Sheriff glitret i comebacket: - Det kriblet litt ekstra

(Lillestrøm 2 - Østsiden 6-2) 21 måneder etter at han sist tok på seg LSK-drakta kunne endelig Sheriff Sinyan (22) spille fotballkamp igjen. Og det gikk aldeles strålende.

LSK 2-trener Kai Holth var meget fornøyd med Holmlia-guttens 45 minutter i 3. divisjonskampen mot Østsiden. Og hovedpersonen var et eneste stort smil.

- Det går fremover nå. Endelig fikk jeg lov til å ta på meg drakta igjen. Det var deilig å være tilbake, sier Sheriff Sinyan.

Han tok plass ved siden av lillebror Mansour sentralt på midtbanen, og det var umulig å se at 22-åringen ikke har spilt en kamp for LSK siden treningskampen mot Start 9. desember 2016 - der han for øvrig var banens beste og scoret 1-0-målet.

Noen uker senere pådro han seg den alvorlige skaden som holdt ham ute helt til nå.

- Jeg merket det i dag. Det kriblet litt ekstra da jeg skulle gjøre meg klar til kamp. Jeg gledet meg skikkelig til dette. Det er ekstremt lenge siden sist. Og jeg synes det gikk bra. Det er jeg glad for, sier Sheriff Sinyan.

- Hva er veien videre nå?

- Det blir å trene videre for fullt med A-laget. Så tar vi det steg for steg. Målet er å få så mange kamper som mulig på A-laget denne høsten. Jeg føler ikke det er noen grunn til å holde så mye igjen nå. Jeg føler meg helt fin.

Fredrik Krogstad - som til slutt ble tremålsscorer - headet LSK 2 i ledelsen allerede etter 29 sekunder i det som ble en komfortabel og actionfylt seier over Østsiden. Østfoldingene utlignet etter 13 minutter, men minuttet senere sendte Christoffer Lundebø hjemmelaget opp i 2-1-ledelse. Sheriff Sinyan var selv nær å øke til 3-1, men keeper reddet. Uten at det gjorde så mye: Lundebø var fint frempå og satte inn returen.

Krogstad - som av en lokal jury ble kåret til LSKs beste og fikk en lunsj på Fratelli i premie - scoret ytterligere to mål før han takket for seg. Innbytter Jonathan Monterio fastsatte sluttresultatet til 6-2 kvarteret før slutt.

Bakerst i mål sto 15 år gamle Jørgen Sveinhaug en meget god kamp i sin debut for LSK 2. 2003-gutten med en fortid i Raumnes & Årnes var en av åtte Lillestrøm-spillere som tidligere i år ble tatt ut på landsdelssamling.