LSK Unified med NM-gull nummer 12

LSK Unified tok i helgen med seg både gull og sølv fra NM i Bergen, og totalt er det nå blitt 12 titler. Men spillernes idrettsglede er viktigst for lagleder Martin Sandvik.

Annonse:

- Jeg hadde aldri forestilt meg at dette skulle bli en så stor suksess da jeg høsten 1999 sendte en søknad til Bjarne Sognnæs (daværende daglig leder) om å starte LSK Unified. Dette var det tolvte NM-gullet jeg har vært med på som spiller eller lagleder. Troppen besto av 21 gutter og jenter, og inkludert ledere, foreldre, venner og sponsorer var vi totalt 37 som reiste til Bergen. Jeg vil sende en stor takk til Liv Kari Høilund som var med og finansierte deler av både turen og treningstøyet, sier lagleder Martin Sandvik.

Mens det ene laget vant sin gruppe og ble norgesmester, ble det et knepent finaletap mot Rosenborg for det andre LSK-laget. Unified er et tilbud tilrettelagt spesielt for utviklingshemmede, funksjonshemmede og/eller mennesker som har utfordring med sosial tilpasning.

- Gull og sølv er bra uttelling. Noen åpnet også scoringskontoen for første gang. Det å se den idrettsgleden som spillerne viser, er det som trigger meg mest. For meg er idrettsgleden viktigere enn resultatet. Selv om det er noen vinnerskaller i spillergruppa som nedstemmer meg på akkurat det, sier Sandvik med et smil.

Han ser allerede fram til neste års NM i Stjørdal. Og han krysser fingrene for at noen nye sponsorer kan stille opp slik at man kan reise med en minst like stor tropp til mesterskapet i 2019.

- Ingen sponsorer er for store, ingen er for små. Lagkontoen er ganske tynn nå, så jeg håper noen kan være villig til å bidra fremover. Det hadde vi satt veldig stor pris på, sier den entusiastiske og ivrige laglederen.

Ønsker du å gi et bidrag til LSK Unified? Send en mail til: [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: