LSK best i Norge - åtte spillere på talentsamling

Med hele åtte spillere på den kommende landsdelssamlingen for gutter født i 2002 og 2003, er Lillestrøm klart best representert av samtlige norske klubber.

Annonse:

LSKs utviklingsleder Vegard Frey har favnen full av landslagsaktuelle unggutter. På bildet fra høyre: Alexander Hrcka Sannes, Apipon Tongnoy, Fredrik Carson Pedersen, Vegard Storsve (nylig klar etter overgang fra Skedsmo), Benjamin Eskilsson, Jørgen Sveinhaug og William Bjeglerud. Simon Bakken var ikke til stede da bildet ble tatt.

Lillestrøm ble kun belønnet med 1 stjerne på den nyinnførte akademiklassifiseringen, men bildet er mer nyansert enn som så. For ingen klubber i Norge er i nærheten av å ha like mange spillere på Statoils landsdelssamling for gutter født i 2002 og 2003.

- Vi har åtte stykker der. Den neste klubben på lista har vel fem spillere med på samlingen. Det viser at det gror godt, sier Frey.

- Så akademiklassifiseringen er ikke nødvendigvis et bilde på tilstanden talentmessig?

- Nei, ikke på alle punkter. Alle disse gutta er kapable til å gå hele veien. Det er opp til dem selv å ta det siste steget. Hele gjengen er landslagsaktuelle spillere, svarer utviklingslederen.

De unge talentene gleder seg stort til å vise seg fram for landslagstrenerne i Østfoldhallen 7. til 10. januar.

- Det er deilig å kunne dra på samling med så mange man kjenner, sier Alexander Hrcka Sannes.

- Jeg er veldig stolt og glad for å være med. Miljøet vi har i Lillestrøm er veldig bra, sier Apipon Tongnoy, som allerede har blitt presentert som en av «Morgendagens helter».

- Det blir veldig spennende å komme tilbake på landsdelssamlingen. Jeg var med i fjor også. Man får mye motivasjon av det, sier Fredrik Carson Pedersen.

Tenåringene har også fått med seg en solid dose motivasjon etter å ha sett LSK vinne cupfinalen.

- Det var stort å se klubben i sitt hjerte vinne. Målet er at jeg selv skal spille for Lillestrøms A-lag en dag. Det at så mange fra Lillestrøm er tatt ut på denne samlingen viser også at fremtiden er lys, sier Vegard Storsve.

For spillere født i 2003 blir det andre mulighet til å få en forsmak på landslagsmiljøet.

- Det er andre gangen nå for min del. Det blir gøy og lærerikt. Nivået er selvsagt høyere når de beste i hele landet er samlet, sier Jørgen Sveinhaug.

- Det er moro, sier Benjamin Eskilsson, som tidligere har vært på treningsopphold i Liverpool, Aston Villa og Twente.

- Man lærer jo av det. Man vokser på det både som menneske og som fotballspiller, sier Eskilsson.

- Lillestrøm er en bra klubb å spille i. Vi har en god treningshverdag, sier William Bjeglerud.

For trenerne i utviklingsavdelingen, er det en drøm å få jobbe med så mange talentfulle unggutter.

- Vi er veldig privilegerte som får jobbe med så mange gode spillere i klubben. Vi må bare gjøre vårt beste. Så vet også disse gutta at den viktigste jobben må de gjøre selv. Hvis de legger ned hardt arbeid, kan de bli så gode som de bare vil. De har alle forutsetninger til å bli gode her i Lillestrøm, sier G14-trener Rune Haavelmoen.

- Men det er viktig å understreke at det jobbes godt over hele Romerike. Vi har gutter her fra hele distriktet. Det gjøres en kjempejobb både i kretsen og i klubbene rundt på Romerike, tillegger Haavelmoen.

De åtte spillerne har bakgrunn fra følgende klubber: Gjelleråsen (Simon Bakken), Fjellhamar (William Bjeglerud), Raumnes & Årnes (Jørgen Sveinhaug), Lillestrøm (Benjamin Eskilsson), Skedsmo (Vegard Storsve), Ull/Kisa (Fredrik Carson Pedersen), Bjørkelangen (Apipon Tongnoy) og Skedsmo (Alexander Hrcka Sannes).

Her kan du se hele uttaket til Statoils landsdelssamling for gutter født i 2002 og 2003.

Annonse fra Eliteserien: