Peder Lindsetmo ny fysisk trener i utviklingsavdelingen

Peder Lindsetmo (25) - med fortid i Levanger og Strømmen - er ansatt i en nyopprettet stilling som fysisk trener i utviklingsavdelingen.

Annonse:

Sportssjef Simon Mesfin er godt fornøyd med å ha fått den unge og ambisiøse trønderen med i det som er en solid opprustning av talentarbeidet i Lillestrøm Sportsklubb. Tidligere i år ble Toni Ordinas ansatt som utviklingsleder.

- Peder er en meget kunnskapsrik og dedikert ung mann som vil gi alle våre utviklingslag fra 13 til 19 år et kraftig løft. Vi tror dette vil bidra til at vi i enda større grad vil foredle våre mange talentfulle spillere i klubben. I 2018 har han gjort en meget god jobb med Strømmens A-lag, sier Mesfin.

Husk å fornye sesongkortet ditt innen 12. desember!

Lindsetmo, som er fra Røra i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag, hadde første arbeidsdag 1. desember, og er svært glad for å få sjansen i LSK.

- Dette tror jeg blir veldig spennende. Jeg er utdannet fysioterapeut, men har opparbeidet meg en del erfaring som fysisk trener. I 2017 begynte jeg på en mastergrad i idrettsfysioterapi i Oslo som jeg etter planen skal avslutte til våren. Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe å kunne jobbe med fotball på heltid. I 2016 og 2017 var jeg fysisk trener og fysiotereapeut i Levanger. I 2018 hadde jeg en 50 prosent stilling i Strømmen som fysioeterapeut, medisinsk koordinator og fysisk trener. Men jeg jobbet vel i realiteten 100 prosent, sier Lindsetmo.

Les også: Normann (82) tildelt Frivillighetsprisen

Han har klare tanker og ideer om hva han ønsker å ta tak i som fysisk trener i utviklingsavdelingen - som rommer en rekke satsningslag fra 13- til 19-årsalderen.

- Jeg har jobbet en del med prestasjonskultur i seniorfotballen, men jeg er veldig nysgjerrig på det som handler om utvikling av spillere. Både når det gjelder prestasjon og skadeforebygging. Toni (Ordinas) og jeg har samme filosofi i forhold til hvordan vi ønsker å utvikle spillere fysisk. Vi har en del å hente på det området. Ikke bare på styrke og utholdenhet, men også måten å bevege seg på. Når du ser hvordan Messi beveger seg på, så gjør han det på en veldig spesiell og effektiv måte. Jeg ønsker å hjelpe spillere til å bli bedre på å bevege seg, bli bedre kjent med kroppen sin, og få mer ut av styrke- og utholdenhetstreningen. Så skal vi utvikle hurtighet, utholdenhet, spenst, koordinasjon med mer ut fra det, sier Peder Lindsetmo, som har skrevet under på en toårsavtale.

- Jeg ser på Lillestrøm som en av de største klubbene i Norge, både på A-lagsnivå og på utviklingssiden. Derfor er det ekstra spennende å få muligheten til å jobbe i en så stor klubb.

Les også: Kippe klar for nok en sesong: Like sulten og på rekordjakt

Annonse fra Obos-ligaen: