Normann Christiansen (82) ble tildelt Frivillighetsprisen

Siden 1962 har LSKs superveteran Normann Christiansen (82 år lille julaften) gjort en uvurderlig innsats for klubben. I dag ble han tildelt Frivillighetsprisen av Skedsmo kommune.

Annonse:

- Dette var overraskende. Hjertelig tusen takk, sa Normann Christiansen da han fikk prisen for sitt utrettelige arbeid for Lillestrøm Sportsklubb.

Selv om han snart fyller 82 år, er pensjonisten like ivrig og arbeidsom for klubben han har vært medlem av siden 1947. Hver morgen klokka 08.00 er han på plass - med nistepakken under armen - for å sørge for at anleggene holdes ryddig og i orden.

Se VGTVs video av Normann Christiansen her!

Skedsmo kommunes Trine Dehli Cleve og Vanja Sortnes (bildet) synes det var en stor glede å kunne gi Frivillighetsprisen til Christiansen lokalene til Måsan aktivitetssenter i Lillestrøm.

- Prisen ble delt ut første gang i 2007, og det er første gang den går til en representant fra idrettsbevegelsen. Normann er en veldig verdig prisvinner. Herregud, han har holdt til på Åråsen i over 50 år. 82 år og er der daglig. Det står det all mulig respekt av, sier Sortnes.

Ti kandidater var nominert til prisen. Det vanket stor applaus da LSK-veteranens navn ble ropt opp av styreleder i Skedsmo Frivilligsentral, Sidsel Bjerke Hommersand.

- Alle som går på Åråsen har et forhold til Normann. Den innsatsen han har gjort over så mange år, en fin innstilling fra Lillestrøm Sportsklubb og det faktum at idretten ikke har fått prisen tidligere, var avgjørende for at valget falt på Normann Christiansen. Det var stor enighet i juryen, sa Sidsel Bjerke Hommersand.

Normann Christiansen ble født 23. desember 1936, og har i hele sitt liv bodd i Lillestrøm. Han har opplevd den tyske okkupasjonen, han har sett bronselagets Alf «Kaka» Martinsen spille for LSK på Vigernes og han har sett Hjalmar «Hjallis» Andersen gå på skøyter på den samme banen. Selvsagt var han også med og ryddet banen for snø før den avgjørende kampen mot Bryne i siste serierunde i 1976. Den gangen Tom Lund gråt av glede etter at seriegullet endelig var i boks.

Siden 1962 - før The Beatles fikk gikk til topps på hitlistene - har han vært en lojal støttespiller for Lillestrøm Sportsklubb. En dugnadshelt utenom det vanlige.

Men selv ga han seg som juniorspiller tidlig på 1950-tallet.

- Det var for hardt å komme med på A-laget, forteller Christiansen, og minnes at han fikk kjeft av Rolf «Boffen» Wahl da han slo litt for høye pasninger på en trening.

- Han sa klart ifra om at ballen skulle spilles langs bakken, sier Normann Christiansen og ler.

Her kan du gjøre som Normann - og følge LSK på Åråsen i 2019!

Velfortjent applaus da Normann ble tildelt Frivillighetsprisen:


Annonse fra Obos-ligaen: