Kippe (snart 41) klar for ny sesong: Like sulten og på rekordjakt

Frode Kippe ønsker å vise Fotball-Norge at det går an å levere på toppnivå - selv som 41-åring. I dag forlenget han avtalen. I begynnelsen av september kan han ta rekorden til Claus Reitmaier som tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien.

Annonse:

- Jeg er glad for at jeg fortsetter å spille fotball. Det har vært jobben min i over 20 år, og jeg trives utrolig godt med det. I en alder av snart 41 år, så vet jeg at jeg er priviligert som får lov til det, sier Kippe.

Og legger til:

- Jeg ser fram til å bevise for meg selv og resten av Fotball-Norge at det går an å levere i Eliteserien for en voksen kar. Det er en utfordring jeg gleder meg til.

- Ja, trigger det deg litt ekstra?

- Ja, det gjør det helt klart. De siste syv-åtte årene har mange sagt at det er på tide å gi seg. Nå har jeg muligheten til å bli - om ikke tidenes eldste - så en av de eldste spillerne som har spilt i Eliteserien. Det er inspirerende og moro å konkurrere med ungdommen, sier midtstopperveteranen.

Claus Reitmaier ble tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien da han spilte mot Molde 29. oktober 2005, i en alder av 41 år og 222 dager. Den rekorden vil Kippe slå hvis han er på banen i begynnelsen av september.

- Det er jo gøy hvis det skulle skje. Men det er mest for min egen del at jeg klarer å levere på det nivået som skal til år etter år. Uten skader er jeg sikker på at jeg klarer det. Jeg er i hvert fall utrolig motivert og går all in for å gjøre en kanonsesong. Samtidig er jeg opptatt av å bidra til at nye spillere kommer opp.

Sportssjef Simon Mesfin er svært glad for at klubblegenden tar nok en sesong på Åråsen. Kippe debuterte allerede i 1997.

- Vi brukte vel bare fem minutter på å bli enig om kontrakt. Det vi brukte litt tid på er planen i fremtiden utover det at han er spiller i 2019. Uten at noe er skrevet i stein, så har vi snakket litt om det. Vi er opptatt av å bruke Frodes kompetanse fremover. Men først og fremst er det utrolig artig å forlenge med en av klubbens desidert største spillere gjennom tidene. Det er en gledelig dag på Åråsen, sier Mesfin.

PS! For å bli tidenes eldste spiller i vår øverste liga er Kippe nødt til å spille også i 2020. Ifølge VG har Thorleif Olsen fra Vålerenga rekorden - som stammer fra 1960-tallet. Han var 41 år og 332 da han spilte sin siste match i Norges øverste divisjon. Kippe vil være noen få dager yngre i siste serierunde i 2019...

Her kan du kjøpe sesongkort på Åråsen i 2019!


Annonse fra Obos-ligaen: