Ordinas strålende fornøyd med G19-teamet

Hovedtrener Jørgen la Cour (31) og assistent Kowthaman Kularas (25) er Lillestrøms nye G19-trenerteam. Utviklingsleder Toni Ordinas er ikke i tvil om at duoen vil sørge for enda bedre talentutvikling i LSK.

Annonse:

- Vi har brukt god tid på å få på plass det vi mener er det rette apparatet for G19-laget. Det er viktig for klubben å få den rette profilen på teamet, og det har vi fått med Jørgen og Kowthaman. De vil være i daglig kontakt med trenerapparatet på A-laget, og de deler filosofien og metodikken som skal gjennomsyre klubben. Det er også viktig at vi nå får trenere på fulltid på G19-laget, sier Toni Ordinas.

- Vi har fått på plass et trenerteam av topp kvalitet. Jørgen kjenner jeg fra mange år tilbake da jeg var juniortrener i Stabæk, og vi har delt mange fotballdiskusjoner. Han er en av de unge trenerne som i løpet av kort tid kommer til å få et navn innenfor akademidelen i norsk fotball. Kowthaman er en spesialist i analyse som nå er i ferd med å avslytte sin fotballutdanning i England, tillegger Ordinas.

Jørgen la Cour har i de siste årene vært assistent på A-laget til Kvik Halden og har også hatt ansvaret for klubbens G16-lag. Østfoldingen er svært glad for å være på plass i Lillestrøm.

- Det er en ære. Lillestrøm er en bauta i norsk fotball, og en klubb som alle har et forhold til på den ene eller andre måten. For meg er det et stort steg opp på veldig mange måter. Det er mange flinke folk rundt omkring i Norge, og det er veldig stor konkurranse om en slik jobb. Det å jobbe fulltid med fotball er ikke noe alle får muligheten til. Du ser mange erfarne trenere som nå må ned i 2. divisjon for å få jobb. Så jeg er ydmyk og stolt over å ha fått tilliten. Jeg er her for å gjøre en jobb for Lillestrøm, basert på Lillestrøm-modellen, sier Jørgen la Cour.

- Jeg har tidligere vært trener i Asker og vært på internship med Toni på A-laget til Stabæk. Nå er jeg i ferd med å skrive ferdig bachelorgraden i fotball i Manchester. Gleder meg stort til å bidra til å utvikle de mange og unge lovende spillerne i LSK-systemet. Jeg er blitt tatt veldig godt i mot. Jeg føler at det er en sammensveiset gjeng her der alle drar i samme renting, sier Kowthaman Kularas, som også vil være ansvarlig for G16-2.

Les også: Ungggutta senket Ull/Kisa

En rekke unge spillere har den siste tiden tatt steget opp i A-stallen til LSK, og på fredag viste andreårsjunioren Alexander Hrcka Sannes seg virkelig fram med to scoringer i 3-3-kampen mot Sandefjord.

I løpet av vinteren har også juniorspillere som Simon Bakken og Mikkel Rakneberg vist seg fram med flere innhopp og scoringer i treningskamper for A-laget.

Les også: Mikkel (17) har tatt enorme steg

- Nå er det vel bare to sisteårsjuniorer på G19-laget, og jeg ser på det som svært positivt at vi har så mange unge og sultne spillere som ønsker å bli bedre, sier Jørgen la Cour, som også har en bachelor i fotball fra Southampton.

Toni Ordinas mener fremtiden er lys for de mange LSK-talentene.

- Hver mandag, onsdag og fredag starter Petter Myhre og jeg dagen med å trene Wang-elevene i LSK-Hallen. Samarbeidet med Lillestrøm og Wang blir bare bedre og bedre. Nå har vi en gruppe med fire-fem spillere født i 2002 og 2003 som kommer til å bli A-lagsspillere, vær sikker, sier Ordinas.

Les også: Apipon (17) fikk stipend - bruker pengene på lappen

Annonse fra Eliteserien: