Mikkel (17) har tatt enorme steg - takker WANG og LSK

Samarbeidet mellom WANG Toppidrett Romerike og Lillestrøm Sportsklubb passer som hånd i hanske for Mikkel Rakneberg (17). På fredag debuterte han på A-laget med både scoring og en strålende målgivende pasning.

Annonse:

Løvenstad-gutten har tatt voldsomme steg det siste året, og er ikke i tvil om at den tilpassede hverdagen - der han kan kombinere skole og fotball - er en medvirkende årsak til fremgangen.

- Jeg kom akkurat med på juniorlaget som en av de fire siste spillerne, og jeg føler at det først er det siste året det virkelig har skutt fart for min del. Jeg tror ikke det er så mange som for ett år siden hadde trodd at jeg nå skulle ha fått en kamp for A-laget, sier Mikkel Rakneberg.

Han kom til Lillestrøm fra Løvenstad som 13-åring, og stortrives både på skolen og i klubben.

- Det er en hektisk hverdag, men det hjelper veldig mye å gå på WANG. Det gjør det mye enklere å kunne satse på fotballen, sier kantspilleren.

Les også: Solid 3-0-seier: Unggutta senket Kisa

På fredag fikk han sammen med en annen 2002-gutt, Simon Bakken, sine første minutter for A-laget i treningskampen mot Ull/Kisa. Og de to 17-åringene rakk virkelig å markere seg. Først headet Rakneberg inn 2-0. Så sto han sammen med Lars Ranger for et strålende forarbeid da han slo inn til Bakken - som satte ballen i nettaket og til 3-0.

- Jeg kjente først på oppvarmingen at jeg hadde litt nerver, men når man kommer ut på matta, så tenker man bare fotball - og da går det av seg selv. Rett etter kampen var jeg selvfølgelig veldig glad. Men jeg vet at jobben stopper ikke der. Det holder ikke å ha ett godt innhopp. Det handler om jobben videre. Geir Bakke sa etter kampen at han ikke hadde forventet at vi skulle slippe oss så mye løs.

- Mikkel er en uredd spiller med mye engasjement som blir spennende å følge videre. Og det er flott å se at samarbeidet med WANG fungerer så bra, sier Geir Bakke. 

Både Bakke og Petter Myhre har selv gått på WANG Toppidrett, og sistnevnte har også hatt ansvaret for Romerike-avdelingen. Til høsten får elevene fra vårt distrikt splitter nye skolelokaler på Lørenskog.

- Det er gøy å se at Lillestrøm virkelig har tatt tak i muligheten som ligger i samarbeidet med oss. De involverer seg, og bryr seg om helheten og totalen. Vi merker også at LSKs utviklingssjef Toni Ordinas er opptatt av å utvikle hele mennesket. Han skjønner viktigheten av skolegang, sier Kristian Gilbert, toppidrettssjef på WANG Toppidrett.

Og han er selvsagt glad for at WANG-elevene allerede nå banker på A-lagsdøra til LSK. Alexander Sannes går i samme klasse som Mikkel Rakneberg, og har allerede skrevet proffkontrakt og er et fast medlem av A-stallen.

- Vi synes det er kjempegøy at de har tatt steget. Jeg vil også gi honnør til LSK for at de er så koblet på og er en aktiv part i samarbeidet. Så synes vi det er litt ekstra gøy at Geir Bakke og Petter Myhre - med deres WANG-bakgrunn og kjennskap til systemet - nå er på toppen av næringskjeden. Det er helt supert, sier Gilbert.

Her kan du sikre deg sesongkort på Åråsen i 2020!

Vi fulgte Mikkel Rakneberg på skolen og på trening - se video her:


Annonse fra Obos-ligaen: