Lillestrøm tok tabelltoppen i eSerien!

Etter en ganske så turbulent kveld klarte Martin og Martin å kjempe seg til tabelltoppen i eSeriens gruppe D.

Begge de to LSK-spillerne er midt oppe i hektiske eksamensperioder, men selv om oppladningen kanskje ikke var optimal - gjorde de likevel en god figur under  eSeriens andre dag i gruppespillet. Onsdag kveld samlet flere av landets beste FIFA-spillere seg i studioet i Nydalen for å kjempe om den gjeve tittelen «Norges beste FIFA-duo».

Lillestrøm er i gruppe D sammen med Start, Kongsvinger, Mjøndalen og Raufoss. Etter den første konkurransedagen hadde Lillestrøm like mange poeng som lederlaget Mjøndalen, men lå knepent bak på dårligere målforskjell.

Les hvordan Martin og Martin gjorde det i første gruppespillsdag.

- Vi ønsker å henge med i toppen og skaffe en luke ned til de andre lagene. Det hadde vært kult om vi fortsatt var ubeseiret etter denne dagen, sa Martin Thuve før onsdagens FIFA-avspark.

- Jeg har en følelse på at Lillestrøm og Raufoss ligger på toppen av tabellen når dagen er omme, sa studio-ekspert Mats Theie Bretvik før Lillestrøms første kamp.

Slik gikk det i onsdagens kamper for Lillestrøms del:

Lillestrøm - Mjøndalen 4-2 sammenlagt

Vår første motstander var Mjøndalen, et herlig toppoppgjør der Martin Landstad Pedersen møtte vår egen Martin André Larsen. Før oppgjøret la eSerien ut en avstemning på sin Instagram, der 66% hadde troen på Fugla. Med god grunn, skulle det vise seg.

Kampen var ekstremt jevn. Lillestrøm hadde et par giga-sjanser, uten tellende resultat. I det 90. minutt scoret Mjøndalen det eneste målet i den første kampen.

De samme to spillerne møttes også i den andre kampen - med et stort press på Larsen som måtte vinne med to mål for å gå seirende ut av duellen sammenlagt. Han gikk offensivt til verks i en 3-5-2 formasjon. Det fungerte bra. Ti minutter ut i kampen satte Moses ballen hardt og lavt (low-driven) i keeperhjørnet. Nok en scoring kommer i det 30. spilleminutt. Melgalvis fikk ballen på halvspretten innenfor 16-meteren - rett i krysset! Da er stillingen 2-1 sammenlagt. Larsen fortsetter å imponere. I det 54. minutt steg vår 41 år gamle kaptein i været etter en corner. Frode Kippe headet inn LSKs tredje mål. Like etterpå økte Moses ledelsen ytterligere. Mjøndalen reduserte deretter, men LSK vant kampen 4-1, og duellen sammenlagt 4-2. Dermed toppet LSK gruppe D med 11 poeng.

Lillestrøm - Raufoss 1-7 sammenlagt

- Jeg kommer til å møte en sulten Jusup i dag. Skal spille kynisk og dra dette i land, sa Martin «Thuvehimovic» før sin første kamp.

At han møtte en sulten Raufoss-spiller i Jusup stemte helt klart. Det ble hele 4-0-seier til klubben som til vanlig spiller i OBOS-ligaen.

- Det er ingenting som fungerer, altså, skrek Thuve så det runget i studioet.

I andre kamp tar Larsen over kontrollen, men Jusup fortsatte i det gode sporet og vant den andre kampen 3-1.

Lillestrøm - Kongsvinger 2-2 sammenlagt

En revansjelysten Thuve møtte Kongsvingers Asfari. Men revansje fikk han ikke. Kampen endte 1-1 etter at KIL tok ledelsen før Thomas Lehne Olsen utlignet.

De samme spillerne satt bak spakene i den andre kampen, og igjen ble resultatet 1-1. Dermed 2-2 sammenlagt.

Lillestrøm - Start 5-2 sammenlagt

I det siste oppgjøret var Starts Hornnes motstander for Larsen. Etter fem minutter satte Akinyemi inn en retur fra straffe. Kampen viste seg kjapt å bli målrik. Arnór Smárason utlignet fire minutter senere. I det 33. minutt kom Thomas aLehne med keeper og satte ballen i nota. Starts Børufsen brukte fire minutter på å utligne. I det 48. minutt satt Moses inn nok et mål. Etter det var det hele 42 minutter uten mål - kampen endte 3-2 til Lillestrøm.

Martin André Larsen ga fra seg kontrollen til navnbror Martin Thuve før den andre kampen. Hornnes styrte fortsatt stikkene for Start. Thuve brant mange sjanser og det tar 83 minutter før keeperen må hente ballen ut av nettet. Heldigvis i favør Lillestrøm, Lehne Olsen satte ballen rett i kassa for åpent mål. I det 86. minutt doblet Gustafsson ledelsen. LSK vant 5-2 sammenlagt.

- Da scoringen kom, så falt tusen kilo av skuldrene, sa Thuve til programleder Eirik Fure etter kampen.

Det vil si at Lillestrøm overtok tabelltoppen med 15 poeng. Bak følger Start med 13 poeng, Mjøndalen med 12 poeng, Raufoss med 9 poeng og sist ligger Kongsvinger med 6 poeng. Et godt utgangspunkt før eSeriens siste gruppespillsdag - 15.mai.

KLAR FOR KAMP: Martin André Larsen klar for å forsvare LSKs ære før onsdagens kamper i Nydalen. Foto: Emil Saglien Ruud/LSK Media

- Selv om det ikke ville seg helt mot Raufoss og Kongsvinger så er jeg fornøyd at gutta nå står alene på tabelltopp, sa LSKs E-Sport-ansvarlig Jørgen Heen Enger etter dagen.

- Begynte dagen veldig bra så fikk vi nedtur på midten før vi avsluttet meget sterkt. Det var veldig deilig å vinne over Start igjen og befeste førsteplassen i denne omgang. Vi ser nå også hvordan gruppa er og ligger i en fantastisk posisjon til å gå videre til sluttspillet, sa Martin André Larsen etter kampdag to.