LSK satser på E-sport: Slik blir eSerien

Discovery og Norsk Toppfotball går sammen om å lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA. LSK er med - og er på jakt etter kommersielle samarbeidspartnere.

Annonse:

Navnet på den norske ligaen blir eSerien, som skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay. Med på laget har de e-sport-selskapet Good Game, som blir turneringsoperatør for eSerien.

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Lillestrøm Sportsklubb er en av 18 norske klubber som deltar i årets sesong. Vi er langt på vei enige med to spillere som skal representere LSK, men er fortsatt på jakt etter en hovedsponsor som skal profilere satsingen og jobbe tett med utviklingen av produktet.

- Vi ser et enormt potensial i fremtidens E-sport, og er glade for å være med på denne satsingen. Samtidig er vi helt avhengig av noen kommersielle samarbeidspartnere for å få det gjennomført, sier LSKs prosjektleder Jørgen Heen Enger.

Kan du eller din bedrift være interessert i å være med på laget? Ta kontakt med Jørgen Heen Enger på [email protected] eller 40637074.

eSerien vil være Norges første og eneste e-fotballiga i spillet FIFA og er en del av FIFA Global Series Qualifier. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

– 18 toppklubber deltar i eSerien. eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, og viktige FIFA 19 Global Series poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.

9. april starter eSerien med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

– Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten, og alle vårens kamper i eSerien vil sendes gratis på Dplay. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen.

Første serierunde vil bli spilt i Nydalen i Oslo, hvor det rigges opp flere store studioer. Det er Harald Strømmes gaming-selskap Good Game som organiserer og gjennomfører serien sammen med produksjonsselskapet Monday, som produserer sendingene.

– Good Game er Norges største operatør på e-sport og vil sikre at vi kan levere et godt produkt for målgruppen. Vi vet at e-sport har høye seertall internasjonalt, og at det er svært mange som spiller FIFA som også er fotballinteresserte. Derfor er eSerien meget spennende, og noe vi vil være med på å utvikle videre, sier Tine Austvoll Jensen.

Les også: Slik blir årets kick-off for LSK og LSK Kvinner

Her kan du se promo for eSerien:


Annonse fra Obos-ligaen: