Larsen og Thuve knuste gruppefavoritten

Onsdag kveld avsluttet eSeriens første av tre gruppespilldager med et brak. Hele 50 mål ble skåret og Lillestrøm ligger på delt første plass med Mjøndalen!

Annonse:

Gruppe D bestående av Lillestrøm, Start, Kongsvinger, Mjøndalen og Raufoss ble onsdag ettermiddag satt i gang. I første kamp får Lillestrøm motstand fra Start. Både Martin og Martin sier før gruppespillet at de vil si seg fornøyde med 7-9 poeng.

Her finner du alt du trenger å vite om eSerien.

 

Lillestrøm - Start (2-1)

I første kamp møtte kontringssterke Martin Thuve den norske landslagsspilleren Georg Sautoglu. I eSeriens Instagram-avstemning var det jevnt mellom Lillestrøm og Start, der ble vi dømt favoritter med 61%. Thuve sikrer en viktig 1-0 seier etter mål av Ebyie Moses i det 35. minutt. I det Sautoglu mener er en sjansefattig kamp. Thuve sikrer dermed et godt utgangspunkt for navnebror Martin André Larsens møte med Kasper Hornnes.

I andre kamp skal Martin André Larsen forsvare Thuve sin 1-0 ledelse over Start. 18 minutter tok det før det Larsen tar en fantastisk vending med Arnór Smárason og setter inn 1-0 og 2-0 sammenlagt. To minutter på overtid av første omgang setter Hornnes inn Starts første og siste mål med Tobias Christensen. Oppgjøret mellom Lillestrøm og Start ender 2-1 sammenlagt og Lillestrøm får med seg 3 viktige poeng mot gruppe-favoritten.

- Det er så deilig at Thuve ga meg den ledelsen å bygge videre på, sier Larsen etter kampen.

 

Lillestrøm - Kongsvinger (1-1)

I vår andre gruppespillskamp skal vi ta fatt på Obos-laget Kongsvinger, der Martin Thuve skal møte Aidin Afsari.

10 minutter ut i oppgjøret går Frode Kippe litt for hardt i en duell og dommer peker på straffemerket, Thuve redder straffen på glimrende vis. I det 64. minutt setter Aidin inn Kongsvinger sitt første mål. 10 minutter før slutt utligner Thuve til 1-1 med Ebyie Moses. Det samme ender Thuve sin andre kamp.

I kamp nummer to skal Larsen skal møte Afsari, Larsen har mye jobb å gjøre for å snu dette, men det gikk ikke. Oppgjøret var sjansefattig, og ender 0-0, 1-1 sammenlagt.

Her er LSKs e-sport-lag!

 

Lillestrøm - Raufoss (4-3)

Etter gruppespillskamp nummer to topper Lillestrøm gruppe D med 4 poeng. I kommende oppgjør skal Martin Andre Larsen møte totningen Lars Olsen. I eSeriens Instagram-avstemning var Lillestrøm soleklare favoritter med 75% - med god grunn. I det 21. minutt får Lillestrøm et frispark i farlig posisjon, og Ebyie Moses klinker den ballen i krysset med venstre(!) foten. Thomas Lehne Olsen står definitivt ikke på “feil side ta Mjøsa” da han utvilsomt setter inn rundens vakreste mål i det 37. minutt. Ballen kan ikke komme mer limt i krysset enn det. Kampen ender 2-0 til Larsen.

- Jeg er ikke helt fornøyd med 2-0, jeg misbrukte mange sjanser i sluttminuttene og kunne fått satt inn det tredje målet, sier en småskuffet Larsen etter møtet med Lars.

Jusup Shakbiev er Larsen sin neste motstander. Shakniev overrasket med 4-1 seier over Start, så dette kan bli en tøff kamp for 23-åringen. I det 17. minutt får Lillestrøm et straffespark, Lehne Olsen bommer, men Ebyie Moses setter returen i nota. I det 42. minutt får Bjørn Maars Johnsen en glimrende gjennombruddspasning og får satt 3-1 målet. To minutter på overtid av overtid i første omgang setter Stefan Johansen inn et heldig mål som går via Mads Hedenstad Christiansen. En heldig Ebyie Moses setter inn 4-2 etter en retningsforandring og en liten keepertabbe av Jarstein i det 58. minutt. Det blir ikke slutt på målene denne kampen, for Martin Ødegaard setter inn 4-3 målet i det 82. minutt. Og 4-3 ble det, Jusup klarer ikke å snu det.

 

Lillestrøm - Mjøndalen (2-2)

Dagens siste motstander er Mjøndalen, de har så langt overrasket i gruppe D. Lillestrøm var knepen favoritt på forhåndsavstemningen på Instagram, 53% i Lillestrøms favør. I det 78. minutt kommer det første målet, Arnór Smárason og Thuve setter inn ledelsen. Mjøndalen med en gigantisk sjanse i sluttminuttene, men en enda større Christensen i mål gjør en strålende redning. Et utrolig jevnt oppgjør mellom Lillestrøm og Mjøndalen ender 1-0.

Thuves motstander endres før kveldens siste kamp, Martin Pedersen tar over for Aleksander Hildre.

- Jeg er bedre enn Martin Thuve, så dette skal vinnes, enkelt og greit, sier Mjøndalens Martin Pedersen før kveldens siste oppgjør.

I det 35. minutt setter Ebyie Moses inn Lillestrøms første og siste mål. Etter 43 minutter får Pedersen 1-1 med Markus Henriksen fra død vinkel. Martin Pedersen svarer igjen med Aleksander Sørloth i det 67. minutt, det er sammenlagt 2-2. I sluttminuttene kommer det feberredning på feberredning av Marco Maric. Kampen ender 2-2 og vi får med oss 1 poeng fra kampen.

- Resultatmessig ganske fornøyd med dagen i dag. Det svir å tape 2 poeng helt på tampen og føler at spillemessig for min egen del så eksisterer det flere gir. Vi satt oss som mål å minst ha mellom 7 og 9 poeng og når vi ser hvordan gruppa har utspilt seg så er vi fornøyd med 8, sier Martin Thuve etter dagens kamper.

- Dagen var veldig lang og hard! Vi visste ikke helt hva slags kvaliteter vi skulle møte, der vi endte med 8 poeng og delt førsteplass! Dette blir spennende, sier en alt i alt fornøyd Martin André Larsen.

- Vi er veldig fornøyd med kveldens innsats. Ubeseiret og mye bra spill lover godt for resten. Nå må det jobbes videre inn mot neste runde, sier E-Sport-ansvarlig Jørgen Heen Enger.

Her kan du se eSeriens LSK-promo:


Annonse fra Obos-ligaen: