Tre LSK-talenter tatt ut på G15-samling

Oliver Henriksrud (til venstre) og Maximilian Balatoni er tatt ut på G15-landslaget til Equinor Talentleir i Sarpsborg i slutten av mars. Et tredje LSK-talent, Bård Torgersen Mørch, er tatt ut på skyggelandslaget.

Annonse:

Talentleiren er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der det neste steget er å spille landskamper.

- 2005-gutta opplever for første gang å bli plassert i en tropp som enten heter landslag eller skyggelandslag. Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland til fotball.no.

LSKs utviklingsleder Toni Ordinas gratulerer LSK-spillerne med uttaket, og gir følgende karakteristikk av de tre ungguttene med fortid i henholdsvis Skjetten (Balatoni), Skedsmo (Henriksrud) og Fjellhamar (Torgersen Mørch):

- Maximilian Balatoni er en spiller som har den fysiske X-faktoren, og han utvikler stadig fotballforståelsen på en positiv måte. Det skal bli veldig interessant å følge han tekniske utvikling denne sesongen. Han har begynt å hospitere med G19-laget, og vi håper vi kan hjelpe ham til å bli en ny versjon av Frode Kippe.

- Oliver Henriksrud er en av de mest lovende offensive spillerne på Romerike. Han har virkelig interessante egenskaper én mot én offensivt, det samme gjelder ferdighetene til å score mål og smartnessen til å komme seg i scoringsposisjon. Han kan både spille spiss og kant, og eksplosiviteten over korte distanser gjør ham til en veldig spennende spiller.

- Bård Torgersen Mørch er midtstopper, og ny spiller fra Fjellhamar denne sesongen. Han har god defensiv fortståelse, og er veldig god én mot én defensivt. Samtidig er han komfortabel med ballen og har meget gode langpasninger, sier Toni Ordinas.

Les også: Se første episode i TV-serien «OBOS-ligaen – her kommer Fugla»

 

- Samlingen er tredelt: En inspirasjon og klapp på skuldra som forhåpentligvis medfører at spillerne trener enda litt hardere og bedre i tiden fremover, vi ønsker at spillerne skal få referanser og læring på fotballfaglige ting som er helt avgjørende, og det handler om å vise seg frem inn mot enda større oppgaver. På denne samlingen gjelder det spesielt 2005-årgangen, som snart skal spille sine første landskamper, sier Håkon Grøttland.

Les også: G16-suksess i London

Annonse fra Obos-ligaen: