Tømmervåg lyste opp da han fikk signert LSK-drakt

LSK-kjempen Frank Tømmervåg (67) har hatt noen tøffe år, men strålte som en sol da han fikk overlevert en signert Lillestrøm-drakt av Georg Hammer (68) og Pål Forsnes (62).

Annonse:

Kristiansunderen Halvor Reiten tok initiativet til en gjenforening og fikk samlet de tre tidligere Lillestrøm-spillerne foran fredagens kamp mellom KBK og LSK.

Tømmervåg, som bor på et sykehjem i Kristiansund etter at han fikk slag for noen år siden, ble svært glad for besøket - og den signerte drakten som vi sendte til Nordvestlandet.

- Frank lyste opp da han fikk drakta, og han ville ikke ta den av seg etterpå. Det var stort for ham å få en trøye signert av dagens spillere. Lillestrøm har alltid betydd mye for Frank, sier Georg Hammer.

Både Tømmervåg og Hammer var nøkkelspillere under storhetstiden på slutten av 1970-tallet. Førstnevnte kom foran 1976-sesongen og spilte fem sesonger på Åråsen, mens «Goggen» debuterte i gult og svart i 1977 og ga seg etter seriegullet i 1986.

Pål Forsnes, også han kristiansunder, spilte i LSK i 1984.

- Veldig hyggelig at LSK sendte en signert drakt til Frank. Han har alltid vært stolt av å ha vært en del av klubbens fine historie. Han var en granittblokk av en spiller. Gjennomtrent, fysisk sterk og med et voldsomt pågangsmot, forteller Georg Hammer.

Les også: Hammer lærte fotball av Hooley

Goggen dro selv til Åråsen to ganger i løpet av fjorårssesongen for å se sitt kjære LSK.Først da norgesmesterne fra 1978 ble gjenforent i forbindelse med cupkampen mot Bryne. Så reiste han også ned for å se den avgjørende siste hjemmekampen mot Kristiansund - der plassen i Eliteserien ble sikret.

Det ble som vanlig en nervepirrende opplevelse for Georg Hammer.

- Jeg kjørte 60 mil, og så ti minutter av kampen før jeg ikke klarte mer. Da gikk jeg ut til Tom Lund-statuen og fulgte med på mobilen. Da det var ti minutter igjen av kampen var batteriet tomt. Da gikk jeg inn igjen og sto bak målet der jeg fikk med meg 2-0-scoringen. Først da satte jeg med ned på plassen min igjen. Heldigvis gikk det bra, sier Georg Hammer og ler.

Fredagens kamp mellom Kristiansund og Lillestrøm står han over.

- Jeg har ikke nerver til det, så jeg skal heller fiske laks i Driva. Men både kona, sønnen og dattera skal på kampen. Jeg har trent hele våren for å få denne flua ut der den skal være, så jeg følger matchen på radioen. Og jeg skal love deg at jeg skal stoppe kjeften på mange her oppe hvis Lillestrøm vinner, forteller den svorne LSK-patrioten.

Her kan du kjøpe billetter til bortefeltet på Kristiansund - Lillestrøm!

Se God Fugl-intervjuet med Georg Hammer her:


Annonse fra Eliteserien: