40 år siden NM-gullet: 1978-laget gjest mot Bryne

For 40 år siden forsvarte denne gjengen NM-gullet fra 1977. Nå kan Lillestrøm igjen vinne cupen to år på rad. Torsdag venter Bryne i kvartfinalen - med Tom Lund & Co på tribunen.

Annonse:

Det var øst mot vest i finalen på Ullevaal Stadion 22. oktober 1978. Steinar Aase ga Brann ledelsen i første omgang, men to scoringer av Vidar Hansen etter pause sørget for at Lillestrøm ble norgesmestere - akkurat som i 1977.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Bryne torsdag klokka 18.00!

I år kan historien om cupgull to år på rad gjenta seg. LSK er tre kamper unna å forsvare tittelen fra 2017. Første steg på veien mot en ny finale er torsdagens kvartfinale mot Bryne på Åråsen.

I anledning 40-årsjubileumet for cuptriumfen i 1978, har Lillestrøm Sportsklubb invitert laget fra 1978 som æresgjester. Følgende har foreløpig bekreftet at de kommer:

Tom Lund, Georg Hammer, Frank Grønlund, Tore Kordahl, Leif Hansen, Gunnar Lønstad, Rolf Nordberg, Trond Edvardsen og Erik Solér. De to sistnevnte ble tatt opp i A-stallen i august 1978, og var ikke med på lagbildet som du ser øverst her. Men juniorene Edvardsen og Solér satt på benken den minnerike Ullevaal-søndagen senere den høsten. Solér ble som kjent en stor LSK-profil i årene som fulgte. Sportslig leder Svein Skoglunn og formann Einar Krokan vil også delta rundt langbordet i VIP-restauranten på Åråsen.

To av spillerne fra 1978-laget, Jan Birkelund og Arne Amundsen, døde dessverre så alt for tidlig.

Ønsker du å kjøpe VIP-billett til Lillestrøm - Bryne med middag og drikke i restauranten og ekstra gode plasser på Åråsen? Send en mail til [email protected] Prisen er 900 kroner per billett, og du vil også få et trivelig gjensyn med 1978-finalen på kjøpet. Dørene åpner klokka 16.30. Avspark er klokka 18.00.

Hvis du har ordinært sesongkort, så vil det gjelde som inngangsbillett på torsdagens kamp.

PS! Et arbeidsuhell mot Vålerengen i siste serierunde sørget for at seriegullet glapp i 1978.

Les også: Smárason: - Den skulle bare inn!

Annonse fra Obos-ligaen: