Smárason: - Den skulle bare inn!

(Lillestrøm - Tromsø 1-0) Arnór Smárason (30) satte inn et straffespark som selv Maradona hadde blitt stolt av. - Den skulle bare inn, melder «Smáradona» med et smil.

Annonse:

LSK hadde skapt en rekke store sjanser i andre omgang, men ballen ville bare ikke inn. Helt til Thomas Lehne Olsen gikk i bakken - og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

80 minutter var spilt. Islendingen la ballen til rette 11 meter fra mål. Et voldsomt press lå på Arnór Smárasons skuldre.

- Jeg tittet opp på fansen før jeg tok straffesparket. Og tenkte «nå skal den ballen bare inn, og så skal jeg bort dit for å feire med dem». Jeg ville være sikker, så jeg satte den såpass høyt at målvakten ikke kunne ta den, sier Smárason om scoringen som satt helt opp i vinkelen bak Gudmund Taksdal Kongshavn.

Den var rett og slett ikke mulig å ta for Tromsø-keeperen.

Les også: Grodås gjest mot Tromsø: - Har troen på LSK

1-0-scoringen var nok til å sikre Lillestrøm tre særdeles viktige - og velfortjente - poeng etter en meget god andre omgang mot TIL.

- Jeg er veldig stolt av hele laget. Det har vært tungt. Resultatene i går gikk heller ikke med oss. Men dette var en våre beste kamper. Vi skapte veldig mange sjanser, sier spissen, som selv misbrukte den største da han satte returen fra Thomas Lehne Olsen-skuddet tidligere i andre omgang like utenfor.

- Da straffesparket kom var det ingen tvil. Jeg skulle bare sette den. Jeg tenkte faktisk på det i natt. Jeg trodde at vi skulle få straffespark. Så jeg var forberedt på det. Nå er vi bare ett poeng bak Strømsgodset, Stabæk og Start. Nå skal vi bare fokusere videre på de to kampene som gjenstår denne uka, sier islendingen, og tenker på Bryne (torsdag) og Stabæk (søndag).

Trener Jörgen Lennartsson var svært fornøyd at spillerne responderte med å ta tre poeng i den første kampen i det han har kalt «mulighetens uke». Og kaptein Frode Kippe var et stort glis i garderoben etterpå.

- Dette var en kamp vi måtte vinne. Jeg er utrolig lettet over at vi klarte det. Vi leverte en veldig solid andre omgang, synes jeg. En god start på denne uka, sier Kippe.

Les også: Se LSK Live med Thomas Lehne Olsen før Tromsø-kampen

Annonse fra Obos-ligaen: