God Fugl: Hammer lærte fotball av Hooley

Han er en av de største pokalsamlerne i LSK-historien. Det hele startet da han i 1977 kom til Lillestrøm og møtte Joe Hooley - den første treneren som virkelig lærte Georg Hammer fotball.

Annonse:

- Hooley sa det før vi startet i 1977: At vi skulle vinne serien med minst åtte poeng. Og det var vel det vi gjorde. Vi hadde et stort lag, og da vi fikk en sånn trenerkapasitet som Hooley... Han lærte oss fotball. Jeg var 26 år og han var den første treneren som spurte hvorfor jeg sto der jeg sto. Jeg begynte å se meg rundt, og visste ikke hva jeg skulle svare, sier «Goggen» i God Fugl-episode 6.

Her kan du kjøpe billett til søndagens klassiker mellom LSK og RBK!

Han vant serien i 1977 og 1986, og cupen i 1977, 1978 og 1985. Da LSK vant norgesmesterskapet i 1981 var han på sidelinjen etter å ha pådratt seg en alvorlig skade i armen.

- Men jeg fikk med meg festen, gliser den blide 67-åringen.

Nå har han flyttet tilbake til Kristiansund, men følger fortsatt svært godt med på sitt kjære LSK.

- Jeg følger med og leser alt av nyheter om Lillestrøm hver dag. Jeg har hatt to hjerteoperasjoner, men det er så vidt det går i forbindelse med kamp. Under hjemmekampen mot Tromsø satt jeg på kjøkkenet, og fikk referat fra kona som så kampen i stua mens hun hylte og skrek. Jeg turte ikke se på, forteller Georg Hammer.

Her kan du se video-intervju med Georg Hammer:


Annonse fra Obos-ligaen: