Soknepresten i Kristiansand tror det går bra - for LSK

Klokka 12.00 i dag passerte vi 6500 tilskuere til kveldens kvalifiseringskamp mot Start. Sokneprest i Vågsbygd kirke i Kristiansand, Nils Terje Andersen, er blant de som tar turen. Han har med seg masse god tro.

Annonse:

- Akkurat nå er jeg i Moss. Jeg kjørte fra Kristiansand i dag tidlig, og tok feria fra Horten til Moss for å plukke opp min sønn. Selvsagt skal vi på Åråsen i kveld, sier Nils Terje Andersen.

Les også: Prest i Kristiansand - kjøpte sesongkort på Åråsen

Han vokste opp i Lørenskog og har sine første sterke LSK-minner fra 1978-sesongen. Selv om han bor i byen som huser kveldens motstander, har han sesongkort på Åråsen.

Og årets siste kamp - som handler om å overleve i Eliteserien - må han selvsagt se live.

- Jeg er veldig glad i LSK og orker ikke sitte for meg selv når så mye står på spill, forteller soknepresten.

Han har - selvsagt - troen.

- I og med at jeg mentalt rykket ned før Sarpsborg-kampen, fikk jeg litt tro når vi var så heldige å få kvalik. Tror (sånn som mange medlemmer av Den norske kirke) litt på at det skal gå bra til slutt. Om jeg ber til Gud om seier? Jeg sukker, og sier noe sånt som at hvordan tror du, Gud, at julepreika til en sint og krenka prest kommer til å bli oppfattet i Kristiansand? Men egentlig tror jeg ikke Gud bryr seg om sånne ting. Han er selvsagt fascinert av Tom Lund, trofastheten til Kippe og englesangen til Kanari-Fansen, men har forhåpentligvis andre steder å gripe inn. Dette må vi greie sjøl, sier Nils Terje Andersen - og sender gule og svarte hjerter til alle LSK-tilhengere over hele landet.

Det mobiliseres i det hele tatt voldsomt foran kveldens avgjørende kvalifiseringskamp - også i Fjellhamar kirke.

- Vi har en ungdomsklubb hos oss hver onsdag. Denne onsdagen tar vi med oss hele gjengen til Åråsen. Tipper vi blir cirka 50 personer. Med oss er også soknepresten fra Fjellhamar Menighet. Vi kommer til å stå blant Kanari-Fansen og lager så høy lyd vi kan, forteller Kristian Lyng.

Hele Fugla-familien er opptatt av å samle gode krefter på Åråsen i kveld. Som mangeårig LSK-supporter Kenneth Krogh.

- Vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe vårt kjære LSK! Så i kveld tar jeg med meg mange på som ikke har vært på Åråsen i det siste, blant annet ei som har sett Lillestrøm vinne de fire siste gangene hun har vært på Åråsen. Hun kan rett og slett ikke se for seg noe annet enn seier til LSK, melder Krogh med et smil.

Les også: DNB gir ut gratisbilletter til LSK-supportere

PS! Det ligger an til en voldsom publikumsmobilisering til kveldens kamp. 6500 billetter ble passert klokka 12.00 i dag. For LSK-tilhengere er det fortsatt mulig å hente ut gratisbilletter. Møt enten opp i klubblokalene på Åråsen før klokka 15.00. Eventuelt kan du hente billett i billettluka som åpner klokka 17.00 - hvis du har på deg supportereffekter tilhørende riktig lag.

Se video-intervju med Tom Nordlie foran kveldens kamp:


Annonse fra Eliteserien: