Prest i Kristiansand - kjøpte sesongkort på Åråsen

Sokneprest Nils Terje Andersen i Vågsbygd kirke i Kristiansand er blant de over 800 som har kjøpt sesongkort for 2019. I morgen stenger salget for de som ønsker å fornye rettigheten til sitt faste sete på Åråsen.

Annonse:

48-åringen bruker nærmere fem timer å kjøre fra Kristiansand til Åråsen, men det er likevel ikke noe hinder for den engasjerte LSK-tilhengeren. Nå har han kjøpt sesongkort for 2019.

Gjør som Nils Terje - bli sesongkortinnehaver her!

- Jeg er jo prest og jobber de fleste søndagene, men selv om jeg ikke får dratt på alle kampene, så er det ikke ufornuftig med sesongkort. Prisen er billig, og jeg drar som regel på Åråsen hvis det er lørdags- eller mandagskamp. Eventuelt om jeg har frisøndag. Dessuten sikrer jeg meg et lodd i en potensiell cupfinalebillett. Vi er ikke som Godset - som ikke klarer å fylle plassene i en cupfinale, sier Nils Terje Andersen.

Han har bodd på Sørlandet de siste 15 årene, men vokste opp på Lørenskog og fikk sine første Åråsen-opplevelser i 1978.

- Jeg var på min første kamp i 1978 sammen med gode venner i nabolaget. Etter hvert begynte vi å sykle selv til Åråsen. Vi snek oss inn under ståtribunen, og jeg har mange gode minner både fra kampene og fra at vi plukket flasker. Og vi fikk jo sett Tom Lund, da. Den første cupfinalen jeg var på var i 1980.

Les også: Her kan du følge utviklingen i sesongkortsalget

Nå kombinerer Andersen Åråsen-besøk med familietid. Selv om turen fra Kristiansand er lang, benytter han som regel anledningen til å besøke familien på Lørenskog - og dra på fotballkamp med sin 19 år gamle sønn.

- Det er alltid gøy å være på Åråsen. En del av greia er å dra innom Martins før kampen for å treffe gamle kjente. Så er jeg glad for at vi fikk en fin avslutning på sesongen med Kristiansund-kampen. Det er jo slike øyeblikk vi lever for, selv om jeg håper vi slipper flere serieavslutninger der det handler om å overleve, sier presten som har sterke følelser for Lillestrøm Sportsklubb.

- Jeg har et inderlig kjærlighetsforhold til Lillestrøm. Fanatisk, men fint. Det er en viktig del av identiteten min. Bortsett fra i cupen, så har det vært stille på tittelfronten siden 1989, men sånn er det. Det er jo øyeblikkene som teller. Og man har jo håpet. Det er ikke så ulikt prestelivet, egentlig. Det er tro, håp og kjærlighet. Det er veldig lenge siden år 0. Og det er lenge siden 1989. Håpet kan bli tynnslitt. Men størst er kjærligheten.

- Hvilke forhåpninger har du for 2019-sesongen?

- Jeg ser positivt på mulighetene. Jeg tror Lillestrøm har fått en knallbra trener, og jeg håper han får tid til å jobbe med sakene. Nå er jeg litt skrudd sammen slik at «neste sesong» alltid ser bra ut, men jeg tror det kan bli veldig fint hvis man får knyttet til seg noen nye spillere, og kanskje beholdt Smárason. Jeg håper og tror vi slipper disse nedrykkskampene. Jeg har vokst opp på 1970- og 80-tallet, og får fortsatt en følelse av skam når Lillestrøm ligger i feil ende av tabellen. Man tror jo at man holder med et topplag. Lillestrøm skal jo ikke være der nede.

Les også: Juletilbud i LSK-Shop: Tegneserieboka for 150 kroner

- Men det er alltid fascinerende å komme til Lillestrøm på kampdager. Du kan se det så tydelig i byen at det er kamp. Mens her i Kristiansand må du lese det i avisa dagen etter at det har har vært kamp. Så liker jeg å stå på Kanarifeltet. Jeg liker stemningen der, det er en helt unik greie, og det er der jeg treffer flest kjente også, sier Nils Terje Andersen.

Kippe tar en sesong til - her er kapteinens hilsen:


Annonse fra Eliteserien: