Publikumsrekord, rødt kort og cup-avansement

(Gjelleråsen - Lillestrøm 1-3) Tobias Salquists unødvendige røde kort etter 25 minutter gjorde nok enkelte bekymret med tanke på avansement, men scoringer av Thomas Lehne Olsen, Daniel Gustafsson (bildet) og Alex Dyer sendte LSK til cupens andre runde.

Gjelleråsen leverte et strålende arrangement onsdag 1. mai, og et solid antall LSK-tilhengere bidro til ny publikumsrekord med god margin. Aldri før har det vært så mange som 1547 tilskuere på Li. Den forrige bestenoteringen var cupkampen mot Vålerenga for 30 år siden.

Lillestrøm-supporterne har også kommet med strålende tilbakemeldinger på arrangementet - både når det gjelder logistikk, parkering, antall frivillige, bevertning og service underveis. Blant annet skal en frivillig ha kjørt ei som gikk på krykker den bratte veien fra parkeringsplassen til inngangen der Kanari-Fansen fulgte kampen.

Lillestrøm Sportsklubb ønsker med dette også å takke vår gode 3. divisjonsnabo for en meget godt gjennomført cupfest. Også på banen leverte Gjelleråsen solid, og hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen på stillingen 0-0.

Det ble heller ikke lettere for LSK da Tobias Salquist fikk direkte rødt kort for å ha sparket til hjemmelagets Eirik Steine etter 25 minutter. Den danske midtstopperen var svært lei seg etter kampen, og beklaget at han mistet hodet i noen sekunder etter at Gjelleråsen-spilleren hadde vært sent ute i en takling. Etter en målløs første omgang ble Thomas Lehne Olsen byttet inn etter pause, og spissen sendte gjestene i føringen på et strålende frispark 77 minutter ut i kampen. I kampens siste ordinære spilleminutt doblet Daniel Gustafsson ledelsen, men det skulle bli ytterligere to scoringer på overtid: Først reduserte Gjelleråsen, så fastsatte Alex Dyer sluttresultatet til 1-3 på straffespark.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Rosenborg 11. mai!