12 dager til LSK-RBK: - Den største klassikeren i norsk fotball

Lørdag 11. mai blir det «Saturday night fever» når Rosenborg kommer på besøk. - Det er dette som er den største klassikeren i norsk fotball, sier styreleder Morten Kokkim.

Annonse:

LSK-lederen mener den uavbrutte rekken med disse seriekampene på øverste nivå siden 1979 gjør Lillestrøm - Rosenborg til noe helt spesielt. Faktisk har ingen andre kamper engang blitt spilt sammenhengende siden forrige århundre i vår øverste liga.

- Disse oppgjørene har et helt spesielt historisk sus, og de har inneholdt mange store kamper der mye har stått på spill. Det er flere store derbyer i norsk fotball, men det er utvilsomt dette som er den største klassikeren, sier Morten Kokkim.

Les også: Ødemarksbakken ble matchvinner mot Haugesund

Mens LSK har spilt sammenhengende på Eliteserie-nivå siden 1975, har Rosenborg vært i det fineste selskapet siden 1979. Akkurat nå ligger trønderne desidert sist i Eliteserien, og det vil gi kampen en ekstra dimensjon når det mest tradisjonsrike oppgjøret i norsk klubbfotball blåses i gang lørdag 11. mai klokka 18.00.

- Nå er jeg vel relativt trygg på at Rosenborg kommer til å bli bedre utover i sesongen. Men vi bidrar veldig gjerne til å forverre situasjonen deres på Åråsen om 12 dager. Dette blir en skikkelig publikumsfest som vi gleder oss stort til, sier Kokkim.

Vi må faktisk helt tilbake til 2009 for å finne sist gang det var over 10 000 tilskuere på Åråsen med Rosenborg på besøk. Nå gjør LSK i samarbeid med Kanari-Fansen en rekke tiltak i håp om å nærme oss det antallet publikummere lørdag 11. mai.

* I timene før kampstart blir det gatefest i Storgata - og Fanzone på Lillestrøm Torv.

* Seriemesterne fra 1989 kommer på besøk og skal hylles på Åråsen i pausen, 30 år etter at de sikret LSKs foreløpige siste seriegull.

* Vi kommer til å utfordre både aldersbestemte lag, naboklubber, russen og samarbeidspartnere til å mobilisere til kampen.

* Fredag kveld skal Lillestrøm sentrum pyntes med LSK-effekter, og vi kjører live-sending på lsk.no fra Martins.

* Vi vil også legge stort trykk på kampen i våre kanaler de neste 12 dagene, med mange historiske tilbakeblikk på minnerike oppgjør som er blitt spilt mellom Lillestrøm og Rosenborg.

- Helt siden 1980-tallet har disse kampene vært noe helt spesielt. Hvis jeg skal trekke fram én opplevelse i positiv forstand, så tror jeg faktisk at jeg velger meg 1-1-kampen på Lerkendal i 2017. Jeg var der som nyvalgt styreleder, og Rosenborg hadde lagt opp til stor markering av sitt eget 100-årsjubileum med fyrverkeri etter kampen. Men vi ødela hele festen da Frode Kippe satte inn 1-1 på slutten av kampen. Den oppturen var avgjørende for at vi snudde den negative trenden den våren. Den verste opplevelsen er tapet i cupfinalen i 1992. Det var blytungt, sier Kokkim.

Foreløpig er det solgt 3378 billetter til kampen. Her på lsk.no vil vi komme med jevnlige oppdateringer på antallet solgte billetter i tiden fram mot kampen.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Rosenborg!

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: