Petter Myhre blir LSK-trener: - Gleder meg veldig

Et fra før solid trenerteam blir ytterligere forsterket: Den mangeårige TV 2-eksperten Petter Myhre (47) gjenopptar trenergjerningen på A-lagsnivå og signerte i dag for Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

Sportssjef Simon Mesfin er meget fornøyd med at sønnen til Bjørn Myhre - som spilte for LSK fra 1963 til 1975 - endelig følger i sin fars fotspor.

- Vi er strålende fornøyd med å få Petter Myhre inn i et fra før sterkt trenerteam i Lillestrøm. Han har masse fotballkompetanse, noe han tidligere har vist som trener både i Vålerenga og i Strømmen – og også som en dyktig formidler i rollen som TV 2-ekspert i en årrekke. Vi er glade for at han nå skal gjenoppta trenergjerningen hos oss. Petter blir sentral i arbeidet med å gjenreise Lillestrøms posisjon i Fotball-Norge, i tillegg vil han komplementere teamet som skal utvikle morgendagens A-lagsspillere på Åråsen, sier sportssjef Simon Mesfin.

Les også: Prøv deg på Kippe-kupongen - vinn sesongkort

Myhre har blant annet spilt for Strømmen og Skjetten, og har tidligere trent Vålerenga og Strømmen. Han har i mange år vært tilknyttet Wang Toppidrett. Siden 2008 har han jobbet som fotballekspert og kommentator i TV 2.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på treneryrket på denne måten igjen. Det er forskjell på å være trener i klubb kontra det å jobbe med spillerutvikling på Wang Toppidrett. Jeg har hele tiden hatt planer om å komme tilbake til treneryrket igjen. Nå var timingen bra - både med tanke på den familiære situasjonen og at Geir, som jeg kjenner godt fra før, kom inn i klubben. Vi har lenge snakket om at vi på et tidspunkt ønsket å jobbe sammen igjen, sier Petter Myhre.

De siste årene har han blitt godt kjent med LSK gjennom etableringen av Wang Toppidrett Romerike.

- Da Vålerenga avsluttet sitt samarbeid med Wang Toppidrett, fikk jeg i oppgave å finne en ny partner. Jeg fikk ansvaret med å bygge opp relasjonen til Lillestrøm, og det har nå endt med Wang Toppidrett Romerike. På den måten har jeg blitt bedre kjent med LSK som klubb, og det gjorde veien hit kortere. Jeg er jo romeriking, og opptatt av at LSK må være flaggskipet. Vi må tilbake til Eliteserien, men vi må også komme dit med et fundament som gjør at man slipper det jaget med bare å overleve. Det er slitsomt for alle i og rundt klubben. Tidspunktet er godt for å kunne utvikle klubben til å bli enda sterkere. Det synes jeg er spennende å få være en del av. Vi må tenke både kortsiktig og langsiktig. Klubben må ha stødige bein å stå på den dagen man rykker opp, sier Myhre.

Les også: Roar Strand klar for Kippe-testimonial: - En stor ære

Avtalen med LSK er i første omgang ut 2020-sesongen, men med opsjon på flere år. 47-åringen vil ikke kutte båndene til TV 2 og Wang Toppidrett.

- Det var noen utfordringer knyttet til å få til dette i og med at planer var lagt både hos TV 2 og Wang Toppidrett. Men begge har vært velvillige, og det er jeg veldig glad for. I og med at det i første omgang er en ettårskontrakt, så vil jeg fortsette i TV 2 i forminsket styrke - og i Wang frem til sommeren. Jeg vil gå glipp av noen enkelttreninger med, men kampene og de viktigste oppgavene vil bli ivaretatt.

Hovedtrener Geir Bakke ser fram til å samarbeide med Petter Myhre.

- Med Petter får vi inn en velutdannet fotballtrener som forstår mekanismene og kjenner de ulike rollene i en klubb. Han var i sin tid med på å bygge opp undomsavdelingen i Vålerenga fra å være nesten ingenting til å bli veldig bra, og var også hovedtrener der en periode. Ved siden av å jobbe i TV 2 har han holdt trenergjerningen ved like på Wang gjennom 20 år. Han har også et godt forhold til utviklingsleder Toni Ordinas, og vil være behjelpelig med akademi-arbeidet. Men først og fremst skal han være et tilskudd rundt A-laget. Petter er god på helhet og det å utvikle lag. Han har mye kompetanse som hele klubben skal få glede av, sier Geir Bakke.

TV 2-PROFIL: Petter Myhre og Øyvind Alsaker under fotball-VM i Russland i 2018.
TV 2-PROFIL: Petter Myhre og Øyvind Alsaker under fotball-VM i Russland i 2018.

Bakke fra Rælingen og Myhre fra Kurland ble kjent allerede da de spilte sammen i Strømmen tidlig på 1990-tallet.

- Vi har spilt sammen i Strømmen, og kjenner hverandre godt fra felles tid i Vålerenga og Wang. Sammen med det trenerteamet som allerede er på plass og kjenner klubb og kulturen godt fra før, føler jeg at vi nå får en veldig fin miks. Vi har alle ulike kvaliteter, og det handler om å utfylle hverandre. Summen skal gjøre oss enda bedre. Vi skal dekke over ganske mye nå, og det å utvikle lag og kultur handler om mye mer enn at man bare skal ha så god kvalitet som mulig på feltet. Vi har mange unge spillere i A-stallen. Det krever kompetanse og ressurser slik at alle skal bli sett og hørt. Vi ønsker jo at de unge spillerne skal ha en så bratt læringskurve som mulig, sier Geir Bakke. 

I en utfordrende tid økonomisk vil LSK rette en stor takk til samarbeidspartnere som har vært med på å muliggjøre ansettelsene av både Geir Bakke og Petter Myhre: Strømbergs AS, Nortekk AS, CTC Bilpartner AS, Site Services ASÅkrene Mek Verksted, BreidablikkAreal & Bolig ved Eirik Nordeide, Rema 1000 Gjelleråsen, Harald Bredde og Jon H. Nordbrekken.

Her kan du sikre deg billett til lørdagens Kippe-testimonial!

Se video-intervju med Petter Myhre:


Annonse fra Eliteserien: