Oliver (15), Henrik (16), Shahram (17) og Max (15) signerte proffkontrakt

Her er beviset på at LSK satser enda tyngre på eget akademi og unge talenter: Nå signerer Oliver Henriksrud (fra venstre), Henrik Skogvold, Shahram Jabari og Maximilian Balatoni proffkontrakter fra og med 1. januar.

Annonse:

- Dette er den nye vinen, så vi er veldig fornøyd med å få de over på proffkontrakt, sier sportssjef Simon Mesfin.

- Det er en stor dag for både klubben og akademiet. Disse spillerne fortjener å ta et nytt steg, og det betyr at klubben tror på spillerne og talentet deres. Men det er nå den virkelige jobben starter. Vi ønsker å utvikle disse spillerne til å bli gode mennesker og gode spillere, sier akademisjef Toni Ordinas.

Oliver Henriksrud (15) fra Skedsmo og Max Balatoni (15) fra Skjetten er begge født i 2005. Henrik Skogvold (16) og Shahram Jabari er Lillestrøm-gutter som er født i henholdsvis født i 2004 og 2003. Samtlige har skrevet under på en treårskontrakt gjeldende fra og med 1. januar 2021. 

- Det føles veldig bra. Jeg har jobbet for dette hele livet. Jeg har vokst opp rett over veien her, og det er stort å signere proffkontrakt med klubben i mitt hjerte, sier Shahram Jabari, en offensiv back som allerede har trent en del med A-laget.

- Først og fremst er det en veldig fin motivasjon at klubben har lyst til å satse på meg. Jeg kan spille både spiss og kant, liker å utfordre - og elsker å score mål, sier Henrik Skogvold.

Les også: Henrik (16) jublet vilt etter landslagsmål

- Det er jo dette man drømmer om og trener for hver eneste dag. Jeg kom fra Skjetten i 2018 der jeg fikk god utvikling ved å spille med de som var ett år eldre enn meg, sier midtstopperkjempen Max Balatoni, som med sine 196 centimeter allerede er blitt sammenlignet med Frode Kippe.

- 203 cm skal jeg visst bli. Ambisjonene er å komme på A-laget til LSK og så videre ut i Europa, sier Balatoni.

- Jeg kom fra Skedsmo i 2018. Er kant og spiss, god en mot en, rask og glad i å score mål. Det er veldig stort å skrive proffkontrakt med LSK. Siden jeg var liten gutt har jeg sett på matcher på Åråsen med faren min. Det har alltid vært drømmen å spille der ute, sier Oliver Henriksrud.

Les også: Tre LSK-talenter på G15-samling

Se video-intervju med sportssjef Simon Mesfin, akademisjef Toni Ordinas og de fire unge talentene:


Annonse fra Eliteserien: