Ukas prestasjon: Henrik (16) jublet vilt etter «landslagsmål»

Med flagget på brystet scoret LSK-talentet Henrik Skogvold (16) et praktfullt mål. Da må det være lov å juble litt ekstra - selv om det bare var i en internkamp.

Annonse:

Kjeller-guttens scoring på landslagssamlingen er en velfortjent «Ukas prestasjon»-vinner, en kåring som LSK gjør i samarbeid med Skovly-Gruppen.

Skogvold har utviklet seg voldsomt den siste tiden, og ble for første gang kalt inn på skyggelandslaget under samlingen i Porsgrunn i sommer. Denne måneden ble han kalt inn til den første ordinære G16-landslagssamlingen, og han gjorde seg bemerket i internkampen.

- På grunn av COVID-19 ble det ikke spilt en offisiell landskamp, men vi spilte en internkamp med landslagsdrakter som føltes som en ordentlig kamp. Så det var gøy, forteller Henrik Skogvold.

Les også: Ukas prestasjon: Inge Philips silkefot

Scoringen - som du kan se i videoen nederst i saken - var en liten perle. Jubelscenene var også et uttrykk for hvor mye det betydde for 16-åringen.

- Jeg fikk en veldig fin pasning fra Sebastian (Stokke) fra Ull/Kisa. Først la jeg igjen ballen, så fikk jeg den tilbake, hoppet over ballen - scoret alene med keeper. Det var en lettelse å få det målet. Det kan du vel så på feiringen også. Den ble litt ekstra, sier han og ler.

For 2004-gutten, som den siste tiden har trent mest med LSKs G19-lag, var det naturligvis stort å bli tatt inn i landslagsvarmen.

- Det var en veldig fin samling. Nivåmessig var det ikke veldig stor forskjell på det jeg er vant med fra G19 i Lillestrøm, men man merker det litt på intensiteten i spillet. Det er morsomt å vite at man kan prestere på et høyt nivå. Men man må ikke slutte å jobbe hardt av den grunn. 

- Hva vil du si er dine beste egenskaper som spiller?

- Hmm. Smartness, én mot én og det å lese spillet. Så har jeg ganske grei fart, sier LSK-angriperen.

Henrik Skogvold har spilt i LSK så lenge han har spilt fotball, og målet i første omgang er å fullføre hele utviklingsløpet på LSK-Akademiet - slik at han om noen år spiller på A-laget.

Les også: Ukas prestasjon: Eskil Edh tilbake med et smell!

Se video av scoringen i G16-landslagets internkamp:


Annonse fra Obos-ligaen: