Ødela 100-årsfesten - senket Tromsø!

(Tromsø - Lillestrøm 0-1) På forhånd handlet det meste om Tromsøs 100-årsdag. Under kampen handlet det meste om Lillestrøm.

- En god gjennomført kamp av oss. Vi er gode i dag, og gjør det vanskelig for Tromsø. Viktig for oss med tanke på å henge med i toppen, sier Aleksander Melgalvis til Eurosport etter at seieren var i boks.

- Lillestrøm var bedre oss, konstaterer TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen overfor samme TV-kanal.

På et glimrende angrep etter et kvarter falt avgjørelsen. LSK rullet opp nydelig på høyrekanten - og Fredrik Krogstad slo en presis pasning inn i Tromsøs 16-meter. Der kom Torbjørn Kallevåg på et godt løp og satte ballen i mål.

Dermed spolerte LSK nok en gang en 100-årsdag. Det samme skjedde da Lerkendal var pyntet til fest med fyrverkeri og alt i 2017. Da utlignet Frode Kippe til 2-2 like før slutt.

Men enda bedre - tre år senere: Denne gangen tok LSK med seg alle tre poengene.

Og det var fullt fortjent. LSK festet tidlig grep om kampen, og allerede etter tre minutter var Aleksander Melgalvis nær ved å heade gjestene i ledelsen.

Geir Bakkes mannskap hadde god kontroll utover i omgangen, og var nærmere å doble ledelsen enn Tromsø var utligning. Etter pause kom Tromsø mer med i kampen, men uten å skape de store sjansene. Med litt mer presisjon kunne LSK ha punktert kampen på noen av de mange overgangsmulighetene.

Men det endte med kun Kallevågs scoring.

- Fortjent seier. En bra seier fos oss, og veldig kjekt å kunne avgjøre, sier Kallevåg.

- Jeg er fornøyd med veldig mye. Jeg synes vi kontrollerte det ganske bra, sier trener Geir Bakke.

Dermed har Lillestrøm nå spilt åtte seriekamper uten tap, og ligger på 4. plass på tabellen. Avstanden opp til tabellener Tromsø er seks poeng. Sogndal på den andre direkte opprykksplassen er fire poeng foran LSK.

Nå venter Kongsvinger på Åråsen på mandag.