Se vår hyllest av Tom Lund

Gratulerer så mye med 70-årsdagen, Tom Lund! Lillestrøm Sportsklubb er evig takknemlig for de fantastiske øyeblikkene og de unike prestasjonene du står bak. Denne 25 minutter lange hyllesten er allerede overrakt jubilanten. Du kan se videoen nederst i saken.

Annonse:

I den 25 minutter lange dokumentaren - der vi har hatt DNB og Dataserver som viktige støttespillere - har vi møtt flere viktige personer som har vært tett på Tom Lunds karriere som spiller og trener. 

Les også: Da Lehne møtte Tommy

Medvirkende: Mangeårig lagkamerat Per Berg, de mangeårige LSK-lederne Ivar Hoff og Svein Skoglunn, NRK-kjempen Arne Scheie og sønnen til kommentatorlegenden Bjørge Lillelien, Marius. Bård Bjerkeland hadde Tom Lund både som lagkamerat og trener, mens Gunnar Halle ble hentet til LSK av Tom Lund da han kom tilbake som trener foran 1985-sesongen. Ståle Solbakken - som vokste opp med Tom Lund og LSK som favorittlag, og overtok Tommys gamle draktnummer på Åråsen - bidrar også med flotte ord.

- Det Tom Lund har gjort i Norge og gjorde for landslaget: Ingen ved siden, ingen over, sier Arne Scheie.

- Mye bedre enn Beckenbauer, spør du meg, sier Per Berg.

- Tidenes beste norske fotballspiller, sier Ståle Solbakken - som velger å sitere Einar Aas: - Tommy Lund. Han var over Keegan. Han var på høyde med Karl-Heinz Rummenigge.

- Mye bedre enn Beckenbauer, spør du meg, sier Per Berg.

På spørsmål om hva Lillestrøm hadde vært uten Tom Lund, svarer Bård Bjerkeland:

- Det hadde vært en togstasjon.

Her kan du kjøpe mobildeksel med Tom Lund-design!

En stor takk til NRK og Trond Syversen som har hjulpet oss med levende bilder fra hans unike karriere. Alt dette kan du se i videoen nederst på denne siden.

Takk også til DNB og Dataserver som har hjulpet oss med å få realisert prosjektet.

Banksjef Marius Fjeld i DNB Lillestrøm er glad for å være med på å bidra på Tom Lund-hyllesten, og mener som alle andre at 70-åringens betydning for Lillestrøm ikke kan overvurderes.

- Sa ikke Bård Bjerkeland at Lillestrøm bare hadde vært en togstasjon uten Tom Lund? Det er ikke langt unna sannheten. Han gjorde Lillestrøm Sportsklubb til Norges beste lag - både som spiller og trener. På grunn av Tom Lund vil Lillestrøm alltid bli sett på som en storklubb. Og ikke minst har han gjort stedet kjent. På vegne av DNB ønsker vi Tom Lund hjertelig til lykke med dagen, og takk for fantastiske minner, sier Fjeld.

Her kan du bli DNB-kunde!

Dataserver-toppsjef Geir Ove Finstad har fulgt Tom Lunds karriere tett, og kjenner også LSK-legenden personlig.

- Jeg ble kjent med Tom og familien for cirka 15 år siden, og kjenner Tom som et veldig hyggelig menneske med stor interesse for sport. Jeg har utrolig respekt og beundring for hans prestasjoner gjennom årene, og er glad for at LSK med denne videoen får vist fram deler av hans fantastiske karriere. Gratulerer så mye med dagen, Tom, sier Finstad.

Her kan du bli bedre kjent med Dataserver!

PS! Tom Lund og kona Solveig har for øvrig flyttet til ny leilighet i Lillestrøm. Den gamle leiligheten ligger nå ute til salgs - her kan du kjøpe den!

Se LSKs hyllest av Tom Lund her:


Annonse fra Eliteserien: