Mauritz-Hansen gir seg - takker for tiden i LSK

Sindre Mauritz-Hansen (25) innser at kroppen ikke lenger tåler hardkjøret. Nå har LSK-spissen bestemt seg for å trappe ned toppfotballsatsingen - og heller satse på studier.

Annonse:

Asker-gutten har slitt med skader de siste årene, men etter å ha trent seg opp i LSK - for igjen å få nye tilbakeslag - føler han at nok er nok.

Denne uken tok han selv initiativet til å terminere kontrakten med Lillestrøm.

- Det har gått overraskende greit etter at beslutningen ble tatt, egentlig. Jeg har vært gjennom det verste som var å ikke vite om jeg kunne spille fotball igjen for et halvt års tid siden. Det forberedte meg nok på at det kunne ende slik, og det gjorde beslutningen enklere å ta. Når du har gått gjennom en periode der du ikke får spille fotball og det føles som om verden kollapser litt, så dukker det opp et lys som forteller at det finnes en verden der ute. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde en kropp som tålte beinhard trening hver dag, men jeg må stikke fingeren i jorda. Det blir for mye usikkerhet, og det gir igjen en utfordring mentalt som gjør at det blir litt mye, beskriver den sympatiske 25-åringen.

Les også: Se vår hyllest av Tom Lund (70)

Etter at beslutningen ble tatt dro han på fjellet på jakt for å få litt avstand til alt.

- Jeg er i Femundsmarka. Fint å få klarne hode litt her, komme seg litt bort.

Han begynte å trene med LSK i januar, men allerede i februar måtte han operere en tidligere lyskeskade som ikke ville bli bra igjen. Operasjonen var vellykket, og før seriestart tidlig i juli var Mauritz-Hansen kommet så langt at han ble tilbudt kontrakt.

Det ble tre innhopp på - der han blant annet var nær ved å score et praktmål mot Ull/Kisa, noe som kunne ha gjort ham til matchvinner.

- Det hadde kanskje vært en litt annen historie om jeg hadde dunket inn den.

- Er det så enkelt?

- Nei, jeg tror det er mer kompleks enn som så. Det er så mange mentale mekanismer i fotballen, men det blir litt dumt å spekulere i det. Jeg må innrømme at det hadde vært gøy å score. Og jeg er ikke i tvil om at jeg hadde scoret mål for LSK hvis jeg hadde kommet tilbake på det nivået jeg var i 2018, sier Sindre Mauritz-Hansen.

Da han måtte hinke av banen etter innhoppet mot Raufoss ble det på mange måter starten på slutten. 

- Det er uansett gøy å si at jeg har spilt på Åråsen. Det er noe å fortelle barnebarna om mange år. Jeg har blitt veldig glad i klubben i løpet av den korte tiden jeg har vært her. Jeg har jo nesten blitt opplært til at man ikke skal like Lillestrøm, men når man kommer på innsiden og blir kjent med historien og menneskene her, så er det bare en ting å si: Jeg har blitt utsatt for vranglære. Det viser at man ikke skal høre på alt folk sier. Man skal gjøre opp sine egne meninger. Lillestrøm er en klubb som vil være i hjertet mitt resten av livet. Det er slik det blir når man møter folk som oppfører seg og behandler andre mennesker bra, sier Sindre Mauritz-Hansen.

Og tillegger: 

- Kanskje blir jeg en del av Kanari-Fansen i fremtiden? Hvem vet. Jeg kommer i hvert fall helt sikkert tilbake til Åråsen.

- Hva skal du gjøre nå?

- Planen først er å klarne hodet her i fjellet. Jeg er i gang med samfunnsvitenskap-studier og skal sørge for at det blir gjort skikkelig. Så har jeg lyst til å spille fotball et sted også, selv om det ikke blir hovedprioritet lenger. Jeg vil uansett takke for veldig fine og morsomme måneder i Lillestrøm. En stor takk til alle som har hjulpet til med å få meg på beina. Så håper jeg virkelig at LSK rykker opp igjen. Jeg tror vendepunktet kom mot Ranheim på tirsdag, sier Sindre Mauritz-Hansen.

Sportssjef Simon Mesfin mener det har vært en fornøyelse å ha Asker-gutten i LSK.

- Vi har forståelse for at Sindre ønsker å se på andre muligheter enn å spille fotball på toppnivå. Det har vært en glede å ha ham hos oss selv om det ble mindre spilletid enn vi hadde håpet. Vi ønsker ham alt godt i fremtiden, og håper å se han igjen på Åråsen, sier Mesfin.

Les også: Lehne ga Tommy 70-årsgave

Annonse fra Eliteserien: