Mathisen med pengegave: - Viktig å vise at man bryr seg

I snart 20 år har Per Mathisen bidratt med store summer til LSK. Nå gir han et betydelig sekssifret beløp slik at klubben får råd til å forsterke laget ytterligere i sommer.

Annonse:

Med 14 serierunder igjen å spille er det kun målforskjellen som holder Lillestrøm over nedrykksstreken.

- Er det alvor, så er det alvor. Det er da det er viktig å vise at man bryr seg, sier Per Mathisen til lsk.no.

De siste dagene har det vokst fram et solid engasjement rundt VIERLSK-spilleren – der enkeltpersoner og bedrifter hjelper til med midler som går til forsterkning av troppen nå i sommer. Bøffelberget har på sin Facebook-gruppe oppfordret en rekke personer til å bidra, og klubben er svært takknemlig for alle små og store bidrag. 

Her kan du bidra til at LSK får forsterket spillertroppen i sommer!

I går kveld bestemte Per Mathisen seg for å gi LSK et beløp på noen hundre tusen kroner. Åkrene Mek-sjefen ønsker av hele sitt hjerte at laget som har vært lengst i vår øverste divisjon forblir der. 

- Det er mange som er litt «shaky». Jeg vet hvordan det er å være i den situasjonen.  Klubben har alltid klart å løse det. Nå trenger klubben og laget støtte. LSK har alltid hatt en evne til å finne løsningene som gjør at vi klarer oss. Det har nok litt å gjøre med at det finnes folk i og rundt klubben som kan litt om dette, og som bryr seg. Så da man begynte med innsamlingsaksjonen, som jeg synes er et veldig fint tiltak, så ønsker jeg å være med. Selv om jeg vel egentlig føler at jeg har bidratt med nok, så ønsker jeg å gjøre mitt for at klubben kommer seg gjennom en vanskelig periode, sier Per Mathisen.

Han påpeker at han i utgangspunktet ikke ville ha publisitet rundt engasjementet, og vi måtte overtale Gan-mannen til å stille opp på dette intervjuet. Men samtidig ønsker Mathisen å oppfordre andre med midler og hjerte for LSK til å bidra.

- Jeg håper at andre også kan se at klubben – kanskje mer enn noen gang – trenger støtte og hjelp. Det hadde vært veldig fint om noen flere også kan være med på å bidra. Da kan vi få samlet sammen en brukbar sum. Jeg har jo tro på fremtiden. Løsningen på trenerspørsmålet – da Arne først måtte avslutte – var veldig bra. Jeg tror ikke vi kunne fått en bedre trener enn Jörgen Lennartsson. Jeg tror også at potensialet i spillergruppa er der. Islandske Arnór Smaráson bør bli en bra forsterkning. Får vi på plass ytterligere en spiller, ser jeg optimistisk på resten av sesongen, sier Per Mathisen.

Som mangeårig styreleder i klubben vet han alt om hvordan det er å være nede i sumpa.

- Vi har vært i denne situasjonen før. Jeg husker spesielt hvor tøff situasjonen var i 2002. Da lå vi på nedrykksplass i august etter å ha tapt 0-2 mot Molde på Åråsen. Da hentet vi Uwe Rösler, Rikhardur Dadason, Gunnar Halle og Hallvar Thoresen som assistent-trener. Det var også en tøff tid. Men vi snudde det den gangen. Det håper og tror jeg klubben skal klare denne gangen også, sier Per Mathisen.

Daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, er både glad og rørt over at den tidligere styrelederen og mangeårige sponsoren nok en gang stiller opp med et betydelig økonomisk bidrag.

- Jeg tør nesten ikke tenke på hva som hadde skjedd uten Per Mathisens gavmildhet og kjærlighet overfor Lillestrøm Sportsklubb de siste 20 årene. Vi er svært takknemlig for at han igjen ønsker å hjelpe klubben. Vi jobber knallhardt for å få inn ytterligere med midler - slik at vi får inn de forsterkningene som gjør oss enda bedre rustet foran en innholdsrik høst. Vi skal redde plassen i Eliteserien. Samtidig drømmer vi om en ny cupfinale på Ullevaal, sier Robert Lauritsen.

Les også: Arnór Smaráson klar for LSK

Annonse fra Eliteserien: