Fra Hammarby til Lillestrøm: Arnór Smaráson enig med LSK

Hammarby og Lillestrøm er enige om en overgangsavtale for Arnór Smaráson (29). Islendingen med 24 A-landskamper er LSK-spiller ut året.

Annonse:

Sportssjef Simon Mesfin er meget fornøyd med å ha fått på plass en så god og rutinert offensiv spiller som Smaráson.

- Arnór er en erfaren spiller med over 200 kamper på øverste nivå i Nederland, Danmark, Russland og Sverige. Vi var ute etter en spiller som kunne tilføre oss rutine og kvalitet inn mot en meget spennende høstsesong. Han kan spille både kant og offensiv midtbane, og vil bli en solid tilvekst for Lillestrøm, sier Mesfin.

Les også: Garderoben (40) hakket i fillebiter

29-åringen hadde kontrakt med det svenske topplaget ut sesongen, men Lillestrøm og Hammarby er blitt enige om en overgang som i første omgang gjør Smaráson til LSK-spiller ut 2018.

- Jeg ønsket mer spilletid. Lillestrøm er et bra alternativ for meg, og jeg ser fram til å hjelpe klubben i serien. Dessuten er vi jo med i cupen. Det blir noen spennende måneder. Så får vi se hva som skjer etter sesongen, sier Arnór Smaráson.

Han har en solid CV med 24 A-landskamper og tre mål for Island, i tillegg til mange kamper for Heerenveen, Esbjerg, Helsingborg, Torpedo Moskva og Hammarby. I fjor spilte han 29 av 30 kamper for Stockholm-laget i Allsvenskan. Etter skadeproblemer innledningsvis denne sesongen, er det bare blitt fire seriekamper i 2018-sesongen for laget som kjemper om mesterskapet i Sverige.

Før han flyttet til Heerenveen som 15-åring, bodde han faktisk ett år i Molde.

- Min far studerte i Molde, så jeg bodde der ett år - og spilte blant annet sammen med Magnus Wolff Eikrem. Det var en fin tid. Og nå er det spennende å være tilbake i Norge.

Han vet godt at islendinger som Runar Kristinsson, Heidar Helguson og Björn Bergmann Sigurdarson tidligere har hatt stor suksess i Lillestrøm.

- Björn og jeg kommer begge fra Akranes, og er veldig gode venner. Blant annet feiret vi nyttår sammen. Jeg vet at det er god tradisjon med islandske spillere her, og jeg håper at jeg kan viderebringe den tradisjonen, sier den 184 centimeter høye Smaráson.

- Hvilken posisjon på banen trives du best i?

- Jeg kan spille i alle offensive posisjoner, men føler vel at mine kvaliteter kommer aller best fram som offensiv midtbanespiller. Jeg har fått masse erfaring fra ulike ligaer som jeg håper kan komme godt med i Lillestrøm. Jeg har skjønt at vi har en ung og spennende tropp som kanskje kan trenge litt mer rutine.

Simon Mesfin er veldig tilfreds med at Arnór Smaráson har skrevet under for LSK. Søndag gjennomgikk han medisinsk test på Åråsen før han trente med sine nye lagkamerater.

- Det har vært konkurranse om signaturen til Arnór, og vi er veldig glade for at han valgte Lillestrøm. Nå blir han her ut sesongen i første omgang, så vil vi selvsagt ha dialog om en mulig forlengelse underveis, sier sportssjefen, som ikke utelukker at det kan komme inn ytterligere en spiller i dette overgangsvinduet.

- Jörgen (Lennartsson) og jeg har hatt mange gode samtaler de siste ukene om spillerlogistikk og hvordan vi skal angripe sommervinduet. Vi var godt i gang fra før, men Jörgen har også kommet inn med sine ønsker - som var sammenfallende med våre. Vi ønsker å tilføre spillergruppa rutine, slik at vi kan blir styrket som lag inn mot en meget spennende høstsesong. Arnór kan både spille kant og offensiv midtbane, så blir det opp til Jörgen å bruke ham der det er riktig. Han er en spillertype som vi kanskje ikke har i troppen fra før, og vi tror han vil tilføre mye kvalitet, sier Mesfin.

Les også: Lennartsson etter tapet mot Linz: - En stor skuffelse

Annonse fra Eliteserien: