Lennartsson ny LSK-trener: - Utrolig motivert og sulten

Han var førstevalget som ny svensk landslagssjef i 2016. I dag ble Jörgen Lennartsson ansatt som ny hovedtrener i Lillestrøm Sportsklubb.

Annonse:

53-åringen har tidligere blant annet trent Stabæk, Elfsborg og IFK Göteborg. Den siste tiden har han vært engasjert som scout i analyseteamet til Åge Hareide og Danmark i forbindelse med fotball-VM.

- Jeg er utrolig motivert, sulten og inspirert for å jobbe som trener igjen. Lillestrøm SK passer meg perfekt med den kulturen, historien og ånden som råder der. Det er en klubb som har Norges kanskje beste treningsfasiliteter, en flott arena med utrolig engasjerte supportere – og er et sted der fotballkulturen er veldig, veldig sterk. Sammen med øvrig støtteapparat og spillere ønsker jeg å gjøre en maks innsats for LSK fremover, sier Jörgen Lennartsson til lsk.no.

Styreleder Morten Kokkim er strålende fornøyd med å ha fått landet avtalen med den velkjente svenske trenerkapasiteten. Kontrakten er på to og et halvt år, og strekker seg med det ut 2020-sesongen.

- Vi har hatt en rekke kandidater på blokka. En liten håndfull har vi snakket med, og det har vært trenere både fra Norge, Skandinavia og kontinentet. Én trener har vi gått i forhandlinger med, og det er Jörgen Lennartsson. Vi er veldig glade for at en slik kapasitet takket ja til å bli ny hovedtrener i LSK, sier Kokkim.

Sportssjef Simon Mesfin beskriver prosessen med å finne Arne Erlandsens erstatter som grundig og omfattende.

- Vi ønsket å bruke litt tid på dette, og er trygge på at vi har funnet den beste kandidaten i Jörgen Lennartsson. Han er fotballmann til fingerspissene, er svært oppdatert og har gode lederegenskaper. Og som vi vet har han bred erfaring fra både svensk og norsk toppfotball. Dessuten er han en likandes fyr som vi tror vil løfte A-laget i månedene og årene som kommer, sier Mesfin.

Daglig leder Robert Lauritsen, som har måttet jobbe mye under det som skulle være en ferieuke i Spania, tror både klubben og omgivelsene vil få et stort løft med Jörgen Lennartsson som ny hovedtrener.

- Det er ekstremt positivt for klubben, supportere og sponsorer at vi har fått på plass en så bra kapasitet. Vi tror dette vil bidra til at vi får flere folk på stadion, flere samarbeidspartnere og ikke minst at vi skal klatre oppover på tabellen. Vi gleder oss stort til at Jörgen Lennartsson starter arbeidet og forberedelsene til vår første kamp i Europa på ti år, sier Lauritsen - og sikter til bortemøtet med LASK Linz torsdag 26. juli.

Les også: Bli med Fugla Airways ut i Europa!

Lennartsson er fra Växjö i Småland, og startet sin trenerkarriere i ung alder. Han har hatt en rekke ulike roller både som spillerutvikler, assistent og hovedtrener. Han har vært assistent for Helsingborg i Champions League, han har ledet Häcken til Allsvenskan, han har vært svensk U21-trener - og i 2011 trente han Stabæk.

Deretter ledet han Elfsborg både til seriegull og gruppespillet i Europa League, før han overtok IFK Göteborg – der han blant annet ble cupmester og vant sølv og bronse i Allsvenskan. Ifølge svenske medier ble han også tilbudt jobben som svensk landslagssjef etter Erik Hamrén.

For nøyaktig ett år siden sluttet han som trener for «Blåvitt». Den siste tiden har han jobbet i analyseteamet til Åge Hareide og Danmark i forbindelse med fotball-VM.

Lennartsson gleder seg stort til å lede sin første trening i LSK på mandag.   

- Det var et veldig enkelt valg for meg da Simon ringte og spurte om jeg var interessert. Vi møttes og hadde en veldig god prat. Det er en ære å bli Lillestrøm-trener, og jeg er utrolig inspirert og sulten på å komme i gang. Men jeg har også en veldig ydmyk og respektfull holdning til tabellposisjonen. Vi skal gjøre alt vi kan for å forbedre den. Det kommer morsomme oppgaver fremover med Europa League og kvartfinale hjemme mot Bryne i cupen, men det aller viktigste er Eliteserien. Det kommer til å kreve mye av oss. Men når det er sagt – jeg har selv vært med på Europa League-gruppespill med Elfsborg. Og vet hvor morsomt det er, sier Lennartsson med et smil.

- Hvordan vil LSK se ut under din ledelse?

- Jeg har den største respekt for det arbeidet Arne Erlandsen har gjort i Lillestrøm. Jeg skal ikke forandre på masse saker. Det fundamentet som har vært der under sesongen skal vi bygge videre på, og så skal vi skru litt til på enkeltdetaljer

- Hva er ditt forhold til Lillestrøm?

- Jeg har jo fulgt norsk fotball i hele mitt liv, og husker godt Lillestrøms storhetstid med Tom Lund. Og jeg har trent flere spillere som har gått til LSK – som Magnus Powell, Christoffer Andersson. Johan Andersson og Palmi Palmason, sier Jörgen Lennartsson, som også forhørte seg med folk som Ståle Solbakken og Magnus Haglund før han skrev under på avtalen.

Både klubb og trener gjør mye research før man ender opp med en kontrakt. Jeg har pratet med en del personer, og har fått mange positive tilbakemeldinger om klubben. Magnus Haglund hadde veldig mye godt å si om Lillestrøm. Og Ståle Solbakken har som alle vet et utrolig stort hjerte for Lillestrøm. Ståle sa at klubbens potensial er veldig stort, og at det er en utrolig fotballinteresse i byen og området. Og at det er bra og varme mennesker som jobber i klubben. Det siste er viktig for meg – for som trener er jeg en klubbmann.

FC København-trener Solbakken er også glad for at Jörgen Lennartsson er ansatt i Lillestrøm.

- LSK har fått en trener fra øverste hylle i Skandinavia. Jörgen er faglig dyktig og har erfaring fra toppklubber i Sverige i med- og motgang. I et historisk perspektiv står IFK Göteborg for mye av det samme som LSK på og utenfor banen. Dette blir bra, sier Ståle Solbakken til lsk.no.

Les også: Vil du være med å forsterke troppen i sommer?

Her er Jörgen Lennartssons CV:

2018: Scout for Danmarks landslag.

2015-2017: Hovedtrener IFK Göteborg. Sølv i Allsvenskan og cupmester (2015), bronse i Allsvenskan og Europa League-playoff (2016).

2012-2013: Hovedtrener Elfsborg. Gull i Allsvenskan (2012). Europa League-gruppespill (2013).

2011: Hovedtrener Stabæk.

2006-2010: Landslagssjef U21, Sverige. EM-bronse (2009).

2005: Assistent U21, Sverige – og hovedtrener U17, Sverige.

2002-2004: Hovedtrener Häcken.

2000-2001: Assistenttrener Helsingborg.

1994-1999: Toppspillerutvikler og U20-trener Helsingborg.

1990-1993: Toppspillerutvikler og U20-trener Öster.

Annonse fra Eliteserien: