Knudsen ny keepertrener: - Jeg gleder meg enormt

Det var i LSK han vokste opp, det var i LSK han ble keeper - og det var i LSK han fikk debuten på toppnivå. Nå vender Jon Knudsen (44) hjem. Og blir ny keepertrener.

Annonse:

I dag skrev den tidligere landslagskeeperen under på treårsavtalen med sportssjef Simon Mesfin. Og det var to fornøyde romerikinger som satte sine navnetrekk på kontrakten.

- Vi har pratet med Jon ved flere anledninger tidligere, men da har det ikke vært den rette timingen. Det var det nå. Og det er vel første gangen jeg signerer både far og sønn, attpåtil inn mot samme sesong, sier Mesfin, og tenker på at Magnus Knudsen blir en del av A-stallen fra januar 2019.

Mannen med 20 A-landskamper for Norge erstatter dermed Thomas Gill - som hadde kontrakt ut 2018. Knudsen var lenge sett på som den naturlige arvtakeren til Frode Grodås på 1990-tallet, men ulike omstendigheter gjorde at han spilte mesteparten av seniorkarrieren i Stabæk.

- Jeg gleder meg enormt. Jeg har jo vokst opp på Leirsund som er noen steinkast unna her. Jeg kom til LSK som utespiller da jeg var 13 år, men ble raskt keeper - og ble i klubben til jeg var 23-24 år. Så dette er litt som å komme hjem igjen. Jeg hadde et lite opphold her i 2013, og var keepertrener for LSK Kvinner i 2014. Nå ser jeg fram til å være med på å utvikle de keeperne som er her til å bli enda bedre. Vi har mange spennende og unge keepere her, sier Jon Knudsen.

633 sesongkort solgt - husk å fornye ditt faste sete innen 12. desember!

De siste årene har han vært tilknyttet både Strømmen og NTG. Nå er han toppmotivert på å være keepertrener på fulltid.

- Etter at jeg la opp i 2013 følte jeg at det var viktig å bidra mer hjemme. Jeg følte det ikke var riktig å takke ja til en heltidsstilling i en toppklubb da. Men nå har jeg hatt seks år med god tid i helgene der jeg har kunnet følge opp unger og familie. Nå føler jeg at timingen er riktig, sier 44-åringen.

Han synes selvsagt det er stas at sønnen Magnus også har skrevet proffkontrakt med LSK.

- Jeg var nødt til å spørre han ganske mange ganger om han syntes det var greit. Men jeg skal ha fokus på mine keepere. Vi er veldig klare på at vi skal ha et profesjonelt forhold. Men det er jo hyggelig at jeg får muligheten til å se ham litt oftere enn det mange andre fedre får anledning til når sønnen er 17-18 år, sier Jon Knudsen.

Les også: Magnus Knudsen med proffkontrakt: - Et stort talent

- Vi er godt fornøyd med å ha fått dette på plass. Vi ønsket å få inn en keepertrener som både jobber med etablerte og unge keepere. Vi har vært gode på å utvikle keepere på aldersbestemte lag i flere år. Nå er det viktig at de blir foredlet til å bli toppkeepere i enda større grad. Jon har bred erfaring både som keepertrener, fra NTG og fra Strømmen, sier Mesfin.

Les også: Gatelaget til topps

Annonse fra Eliteserien: