Kjære publikum: Nå kan dere kildesortere på Åråsen

Til storkampen mot Rosenborg har LSK i samarbeid med Ragn-Sells fått på plass det som trolig er Eliteseriens mest moderne kildesorteringssystem.

Annonse:

Totalt 66 søppeldunker med kildesortering er innstallert på Åråsen denne uken. Raymond Borgersen i Ragn-Sells oppfordrer publikum til å gå foran og IKKE kaste søppelet på bakken, men derimot i riktig beholder.

Her kan du bli bedre kjent med Ragn-Sells og den viktige jobben selskapet gjør!

- Totalt 65 nye søppelkasser er plassert rundt omkring på stadion. Dessuten har kokken på Åråsen fått en, sier Raymond Borgersen i Ragn-Sells.

Egne søppeldunker for matavfall, panteflasker, blandet avfall (gjelder også for eksempel snusbokser) og papp og papir er nå på plass, og vi håper publikum tar seg bryet verdt med å kaste søppelet på riktig sted.

- Oppfordringen til publikum er at vi klarer å sortere, slik at vi får mer til materialgjenvinning - i stedet for at vi brenner alt søppelet. Samtidig må vi hjelpe Normann Christiansen, så han slipper å feie og rydde så mye mellom benkene. Det er helt håpløst at en mann på 82 år må bruke to-tre dager på å rydde etter folk etter hver kamp. Ta med søppelet ned og kast det i disse beholderne, sier Borgersen.

Les også: LSK blir miljø-ambassadør - spiller med grønt kapteinsbind

Samtidig gjør vi miljøkampen en stor tjeneste hvis vi alle blir flinkere til å kildesortere.

- Papp og papir er treverk som vi må hugge ned skog for å produsere. Plast lages av olje. Jo mer vi klarer å resirkulere og bruke om igjen, jo bedre er det for miljøet. Det handler jo om å endre folks holdninger. Omverdenen rundt oss har jo stort sett klart det. Det vil sikkert ta litt tid, men jeg tror vi får det til.

- Hva skjer med det søppelet som blir kastet her på Åråsen?

- Det går til Ragn-Sells sitt anlegg på Lørenskog. Så lenge det er ferdig sortert fra publikum, blir det kjørt rett i en stor presse - og presset ut - før det blir kjørt til en fabrikk som bruker det om igjen. Det er til alles beste at vi lykkes med å sortere søppelet her på Åråsen, sier Raymond Borgersen.

Les også: LSKs rydde-dugnad: Døde måker og et tonn med søppel

Han mener de nye beholderne for kildesortering er et stort steg i riktig retning.

- Dette er en kjempeoppgradering i forhold til hvordan det har vært. Tidligere har alt gått i en bøtte, sier han.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Rosenborg!

Se video fra LSKs rydde-dugnad:


Annonse fra Obos-ligaen: