Kjære publikum: Nå kan dere kildesortere på Åråsen

Til storkampen mot Rosenborg har LSK i samarbeid med Ragn-Sells fått på plass det som trolig er Eliteseriens mest moderne kildesorteringssystem.

Annonse:

Totalt 66 søppeldunker med kildesortering er innstallert på Åråsen denne uken. Raymond Borgersen i Ragn-Sells oppfordrer publikum til å gå foran og IKKE kaste søppelet på bakken, men derimot i riktig beholder.

Her kan du bli bedre kjent med Ragn-Sells og den viktige jobben selskapet gjør!

- Totalt 65 nye søppelkasser er plassert rundt omkring på stadion. Dessuten har kokken på Åråsen fått en, sier Raymond Borgersen i Ragn-Sells.

Mest Lest

Egne søppeldunker for matavfall, panteflasker, blandet avfall (gjelder også for eksempel snusbokser) og papp og papir er nå på plass, og vi håper publikum tar seg bryet verdt med å kaste søppelet på riktig sted.

- Oppfordringen til publikum er at vi klarer å sortere, slik at vi får mer til materialgjenvinning - i stedet for at vi brenner alt søppelet. Samtidig må vi hjelpe Normann Christiansen, så han slipper å feie og rydde så mye mellom benkene. Det er helt håpløst at en mann på 82 år må bruke to-tre dager på å rydde etter folk etter hver kamp. Ta med søppelet ned og kast det i disse beholderne, sier Borgersen.

Les også: LSK blir miljø-ambassadør - spiller med grønt kapteinsbind

Samtidig gjør vi miljøkampen en stor tjeneste hvis vi alle blir flinkere til å kildesortere.

- Papp og papir er treverk som vi må hugge ned skog for å produsere. Plast lages av olje. Jo mer vi klarer å resirkulere og bruke om igjen, jo bedre er det for miljøet. Det handler jo om å endre folks holdninger. Omverdenen rundt oss har jo stort sett klart det. Det vil sikkert ta litt tid, men jeg tror vi får det til.

- Hva skjer med det søppelet som blir kastet her på Åråsen?

- Det går til Ragn-Sells sitt anlegg på Lørenskog. Så lenge det er ferdig sortert fra publikum, blir det kjørt rett i en stor presse - og presset ut - før det blir kjørt til en fabrikk som bruker det om igjen. Det er til alles beste at vi lykkes med å sortere søppelet her på Åråsen, sier Raymond Borgersen.

Les også: LSKs rydde-dugnad: Døde måker og et tonn med søppel

Han mener de nye beholderne for kildesortering er et stort steg i riktig retning.

- Dette er en kjempeoppgradering i forhold til hvordan det har vært. Tidligere har alt gått i en bøtte, sier han.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Rosenborg!

Se video fra LSKs rydde-dugnad:


Annonse fra Eliteserien: