LSKs rydde-dugnad: Døde måker og «et tonn med søppel»

På søndag ble «måkene» fra Haugesund slått på Åråsen. Noen dager senere havnet blant annet en død måke i søppelsekken til Henning Borgersen da LSK gikk til aksjon i Lillestrøm i samarbeid med «Coop rydder Norge».

Annonse:

Om den døde fuglen hadde noen sammenheng med vestlandsklubbens besøk er vel heller tvilsomt, men rydde-dugnaden sørget i hvert fall for at området fra Åråsen og til Obs Lillestrøm fikk seg en ordentlig vårrengjøring.

Les også: LSK blir miljø-ambassadør: Spiller med grønt kapteinsbind

Unge spillere, lagledere, styremedlemmer og ansatte startet med å hjelpe dugnadshelten Normann Christiansen (82) med å tømme Åråsen for søppel. Deretter tok de beina fatt – og ryddet seg nedover Alexander Kiellandsgate, så Storgata og videre bort til Obs Lillestrøm - der søppelet ble kastet. Coop stilte med både utstyr og grillmat utenfor Lillestrøms største dagligvareforretning.

- En stor takk til alle som bidro til at vi fikk gjort det renere i vårt nærmiljø. I år har vi fått støtte fra Handelens Miljøfond, og dette er et av flere tiltak vi skal gjøre for at både vi og omgivelsene skal bli mer miljøbevisste. Takk også til Coop som stilte med utstyr og grillmat. I september skal også A-lagsspillerne og enda flere i sving når vi skal fjerne plast i Øyeren og Nitelva, sier LSKs styreleder Morten Kokkim – som selv bokstavelig talt tok opp hansken og ryddet søppel.

Før hjemmekampen mot Rosenborg lørdag 11. mai vil også nye kildesorteringsstasjoner være på plass på Åråsen. Vår oppfordring til publikum er klar og tydelig: Kast søppelet der det hører hjemme!

Her kan du kjøpe billett til klassikeren Lillestrøm - Rosenborg!

- Til sammen tror jeg kanskje vi fikk samlet inn et tonn med søppel. Det var litt ekkelt, spesielt å ta opp snus, sier ti år gamle Kristoffer Borgersen, som spiller på «LSK Rovfugla».

Han overdrev kanskje litt i anslaget på hvor mye søppel som ble kastet, men vi er i hvert fall svært glad for at det ble litt renere i Lillestrøm i løpet av tirsdagens rydde-dugnad.

Her kan du se video av dugnaden:


Annonse fra Eliteserien: