Hentet Moses og Charles - ble best i Obos-ligaen

Etter at trener Espen Olsen hentet Ebyie Moses og Charles Ezeh på lån fra Lillestrøm, har ingen lag i Obos-ligaen tatt flere poeng enn Strømmen.

18 poeng på åtte kamper er en bortimot hysterisk poengfangst for laget som lå på direkte nedrykk da de to LSK-spillerne skrev under på låneavtalene. Kun Mjøndalen har tatt like mange poeng som Strømmen i den perioden.

- Det var en tøff sommer. Men så fikk vi inn både Simon Thomas, Victor Grodås og Alexander Ruud Tveter før Ebyie Moses og Charles Ezeh kom og sørget for at vi fikk de siste brikkene på plass. Både vi og Lillestrøm var enige om at det var en vinn-vinn-situasjon for alle parter. Etter sesongen kommer begge gutta til å være nærmere en startplass i LSK enn før de dro hit. De får både selvtillit og verdifull spillererfaring på et ganske høyt nivå her, sier Espen Olsen.

Nå ser alt så mye bedre ut for strømlingene: 12. plass i serien med hele syv poeng ned til Florø på direkte nedrykk, og fem poeng foran Notodden på kvalifiseringsplass.

- Vi har vært det beste laget i Obos-ligaen etter at Moses og Charles kom med seks seire på åtte kamper. Det var få som trodde på det da vi sto med fire seire på de første 18 kampene, sier Olsen, meget fornøyd med de to leiesoldatene som kom fra Nigeria til Norge i fjor sommer.

- Moses har vært outstanding, og har scoret seks mål. Han er et vanvittig uromoment for motstanderne. Fra dag én har vi jobbet detaljert med ham i forhold til hvordan vi ønsker å spille. Nå stikker han i bakrom absolutt hele tida. Han løper ut i korridorene, og får brukt det jeg mener er styrkene hans: Fart og avslutninger. For meg ser han ut som en helt annen spiller nå enn da han kom. Det handler mye om selvtillit, men også om at han har fått brukt sine styrker.

- Charles var skadet da han kom, men var likevel veldig god i den første kampen - selv om han haltet rundt. Nå begynner han å få fart på beina igjen. Da er han en ekstremt god spiller i Obos-ligaen. Begge har også glidd godt inn i gruppa her, skryter Olsen.

Les også: Svensk toppmøte på Åråsen

Selv er de to ungguttene godt fornøyd med høstens Strømmen-tilværelse.

- Det har gått veldig bra for min del. Nå gjenstår fire kamper, og kanskje klarer jeg fire mål til? Da vil jeg være veldig fornøyd, sier Moses, vel vitende om at han i så fall runder et tosifret antall scoringer for Strømmen.

Også Charles Ezeh mener det er viktig at han får spille på et høyere nivå enn 3. divisjon denne høsten, slik at han står bedre rustet foran neste sesong.

- Nivået på kampene her og i Eliteserien er ganske likt, mener midtbanespilleren.

Og Espen Olsen er sjeleglad for at Strømmen er nær ved å sikre kontrakten på nest øverste nivå i Norge. Han håper det vellykkede lånet av Ebyie Moses og Charles Ezeh vil sørge for at samarbeidet mellom de to klubbene blir enda bedre fremover.

- Det er ekstremt viktig at Lillestrøm og Strømmen samarbeider godt. For Strømmen er det helt vesentlig. Jeg tror ikke vi kommer til å klare oss uten et tett samarbeid med naboene våre. Det bør også gagne Lillestrøm. De beste spillerne våre bør gå til Lillestrøm. I et samarbeid må du gi og ta, og vi er nødt til å levere noe tilbake. Dette startet nok litt med at jeg kjørte Aleksander Melgalvis ned på Åråsen og maset ham inn der.

Les også: Husker du God Fugl? Nå kommer sesong 2!

Annonse fra Eliteserien: