Gleder seg til cupfinale-comeback på Norges Varemesse

Morten&Morten (t.v) og Tarjei van Ravens (ikke tilstede) tar med seg cupfinalebandet Bajasene (t.h) til Norges Varemesse 16. mai. De ser frem mot arrangementet og gleder seg til å spille cupfinale-låta og gjenoppleve cupfinalen.

Annonse:

- Det blir veldig gøy. Jeg tenker først og fremst at det er veldig kult å få gjøre det igjen, å få spille den låta. Forrige gang vi spilte den låta, på varemessa, så var det VELDIG kult. Vi er utsulta på alt av fugla-aktivitet. Det å samle en gjeng fugla-folk på den parkeringsplassen her, og få spille «rock and roll», det gleder jeg meg veldig til, sier Bergheim.

Kjøp billett: Her kan du få med deg bandets comeback - og få et gjensyn med cupfinalen fra 2017

- Vi har ikke sett en fotballkamp på kjempe lang tid. Nå har det egentlig vært litt okei å ha etter den siste kampen i fjor. Men å ha litt fokus på ball og LSK igjen, det gleder jeg meg veldig til, sier Bergheim.

Remberg ser frem til å spille foran LSK-publikummet igjen.

- Artig å få samlet gjengen og spille litt fugla-musikk igjen. Når situasjonen er som den er, så er det veldig fint å få dratt igang et sånt arrangement som dette her. Og få gjort noe ut av 16. mai som er den store dagen vår, skulle vært, sier Remberg, og legger til:

- Timingen er kjempe fin, nå som vi fikk vite at det snart skal spilles ball igjen, så det blir en deilig oppladning, sier Remberg 

Les også: Ivar Hoff skal lede 16. mai-showet

- Da vi ble spurt om å spille på varemessa, tenkte jeg: Yes! We are getting the band back together, ler Bergheim.

- Det er mange av oss som ikke spiller i faste band hele tiden. Vi synes det var veldig gøy å samle et band i 2017, så vi synes det blir veldig gøy å samle det bandet, og spille cupfinale-låta igjen. Også får vi med oss Tarjei van Ravens, fordi 2017 var jo 100 årsjubileumet, og det var den låta 100 år. Så det blir veldig gøy å få med Tarjei som vokalist i dette bandet, sier Bergheim.

- Både jeg og Bergheim driver med mye musikk rundt omkring. Men det som er morsomt her er at vi kombinerer begge lidenskapene våre: LSK og musikk, så dette er bare for gøy! Vi gjør det fordi vi digger fugla og musikk, sier Remberg.

Bergheim håper at parkeringsplassen på Norges Varemesse blir utsolgt - og at mange møter opp på streamen.

- Jeg oppfordrer alle som kan til å være med på dette. Det blir jævlig gøy. Når vi får samla fugla-familien på ett eller annet vis, så burde man være der. Man får støttet LSK i en sinnsykt vanskelig situasjon, sier Bergheim.

Tidligere var Bergheim styremedlem i LSK. I august 2017 tok han kontakt med daværende mediesjef for å lage innhold før fjerde runde i cupen. Bergheim har, som flere, et romantisk forhold til cupen.

- Jeg sa til klubben før fjerde runde at vi må lage noe rundt romantikken til cup. Fordi cup er så fett. Jeg skrev ned en tekst, jeg gikk å sa det jeg mente om cup, mens Ståle filmet det. Det var det året vi gikk til topps. 

Se videoen der Morten Bergheim snakker om romantikken til cup.

Morten Bergheim driver ikke bare med musikk, han er også skuespiller. Forestillingen «Jakten på juleskurken» gjorde at han ikke fikk oppleve cuptriumfen fra Ullevaal.

- Dessverre fikk jeg ikke vært på cupfinalen, da sto jeg å spilte juleskurken. Det var til LSKs fortjeneste egentlig, siden jeg alltid «jinxer» det. Så jeg gjorde klar sønnen min til cupfinale, han skulle være med Morten på cupfinale. Det var så fett. Men det gikk opp for meg når jeg kledde på han at... Han skal på sin første aller cupfinale, også får ikke jeg være med.

Under forestillingen fikk han høre at LSK hadde scoret to mål, det trodde han først ikke på. Slutten på det årets «Jakten på juleskurken» ble litt annerledes.

- Mens kampen ble spilt sto jeg på scenen. Vi hadde begynt forestillingen, så kikket jeg ned pipa, da sto han ene scenearbeideren og viste meg 2-0-tegnet med fingrene. Det trodde jeg ikke på. Etter litt kom han med en iPad og viste meg resultatet på 2-0. Da ble det veldig vanskelig å konsentrere seg. Da begynte jeg å få trua - og jeg hater å ha trua. Forestillingen hadde et lite opphold like før dommeren blåste i fløyta. Da var det et bombardement mot målet til LSK - og Arnold er på sitt aller beste. Da det var to-tre minutter igjen av kampen måtte jeg ut på scenen igjen. Jeg ante ikke hva som skjedde de siste minuttene, før han som spilte politimester, Lars Wahlberg, løp ut på scenen under applausen iført LSK-jakka hans. Da hadde vi vunnet cupfinalen, sier Bergheim.

Les også: Kind Mikalsen ladet opp med vondt kne og kampsport før cupfinalen

Selv om Bergheim ikke var vitne til cupfinalen, fikk han være med på festen, og spilte cuplåta «Fugla er tilbake» på Norges Varemesse.

- Da gutta kom på scenen, med pokalen, de hadde vunnet cupfinalen. Vi gjorde om teksten fra «vi skal vinne cupfinalen» til «vi har vinni cupfinalen». Det var helt vanvittig.

Morten Bergheim synes det er trist at situasjonen ble som den ble. Mobiliseringen mot første seriekamp mot HamKam i Hamar var helt enorm. 2000 gule og svarte hadde kjøpt billett til kampen nesten to måneder før. Han mener Fugla-familien var på sitt aller beste. 

- Folka som heier på denne klubben er jo helt gale - og det er så digg å være en del av. Det var snakk om at vi skulle spille på pub i der, dra med instrumenter på toget. Dessverre så ble ikke det noe av, men det er viktig å huske at vi også har noen gode minner. Det året 2017 med cupfinale-seier, underdog mot det laget til han som nå er trener. Det kan bli gøy å komme hit 16. mai, altså, stråler Morten Bergheim.

Kjøp billett: Her kan du få med deg bandets comeback - og få et gjensyn med cupfinalen fra 2017

Annonse fra Eliteserien: