Kind Mikalsen ladet opp med vondt kne og kampsport før cupfinalen

Det er snart to og et halvt år siden en sulteforet gjeng besøkte Ullevaal, og tok med seg NM-pokalen hjem til Åråsen. Litt over et minutt ut i kampen banket en offside-plassert Simen Kind Mikalsen ballen i mål.

Annonse:

16. mai er det duket for et gjensyn med Kind Mikalsens mål og cupfinalen på Norges Varemesse. Vi arrangerer drive-in med storskjerm. Sendingen kan du se fra bilen på varemessa eller skjermen hjemme i stua. Her kan du kjøpe billett til arrangementet.

Selv om man kanskje skulle tro det, var ikke oppkjøringen til 28-åringens største kamp i karrieren perfekt. Han og flere LSK-spillere var småskadd den siste uka før finalen.

- Jeg hadde veldig vondt i kneet, så jeg prøvde å bli så bra i kneet som mulig. Men jeg prøvde å ha en formtopp den dagen, å ha så mye energi som jeg aldri hadde hatt før den dagen - og det lønte seg i hvert fall i starten der.

Mens intervjuet ble tatt etter onsdagens trening, gikk den humoristiske back-kompanjongen Simen Rafn forbi...

- Siste uka lada han vel opp i offside hver dag, fleiper Rafn.

(ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDE)
PÅ VEI TIL ULLEVAAL: Her jubler Frode Kippe, Arnold Origi, Simen Rafn, Simen Kind Mikalsen og Stefan Antonijevic etter 4-0-triumfen over Molde i semifinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
PÅ VEI TIL ULLEVAAL: Her jubler Frode Kippe, Arnold Origi, Simen Rafn, Simen Kind Mikalsen og Stefan Antonijevic etter 4-0-triumfen over Molde i semifinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Fra kampens dommer, Ola Hobber Nilsen, blåste i fløyta, tok det nøyaktig tre sekunder før Erling Knudtzon løp ned Amin Askar. Trykket fra både spillere og fans kunne man ikke si noe på denne vakre desember-dagen.

- Vi var topp motiverte fra starten. Også fikk vi det herlige trykket fra den gule svingen som jeg aldri har opplevd. Det var helt, helt spesielt. Man skulle nesten tro at hele Ullevaal var fyllt med Kanarifans, det hjalp utrolig mye.

- Ikke noe å tape

Mangeårige LSK-spiller og trener, Arne Erlandsen, fikk oppleve å spille fire cupfinaler og hittil én som trener. Like før kampstart kom de rutinerte ord.

- Han sa vi bare skulle nyte det, dette er noe vi kom til å huske for resten av livet, og det er ikke sikkert at vi ikke fikk muligheten til å spille en cupfinale igjen. Da var det bare å gi alt vi hadde. Vi alle visste at vi ikke hadde noe å tape. Da fikk vi ut det beste av oss selv.

LSK-spillerene tok godt fatt på muligheten. Litt over et minutt tok det før Sarpsborgs keeper Anders Kristiansen måtte hente ballen ut av nettet. Simen Kind Mikalsen venstrefot serverte et drømmetreff.

- Jeg kjente da jeg traff ballen at det var et kjempetreff. Ballen brettet seg rundt foten, også så jeg utgangen på skuddet, den gikk inn. Jeg tenkte ikke at det var offside eller noe, så jeg bare nøyt det gode treffet, synet av at ballen traff nettveggen, det kommer jeg aldri til å glemme.

Simen Kind Mikalsen er bosatt i Sarpsborg, samboeren er Sarpsborg-fan og spiller, likevel var stemningen fin.

- Hun unnet meg den, selv om det var litt følelser til Sarpsborg også, smiler han.

Ønsker å vinne mer med LSK

Nå er det snart to og et halvt år siden NM-pokalen kom hjem til Åråsen - Simen Kind Mikalsen har, som alle med stort LSK-hjerte, lyst til å vinne flere pokaler. 

-  Det er et mål man alltid har, å vinne noe med LSK. Man har jo blitt veldig glad i klubben, og har lyst til å sette navnet sitt på historien. Det innebærer jo det å vinne noe. Jeg er veldig stolt over at jeg fikk til det, så håper jeg ikke at det stopper med det. Vi ser fremover og oppover.

- Har du noen morsomme historier fra cupfinalen?

- Før kampen pompet jeg og Marius Amundsen oss opp på hotellrommet. Vi kjørte litt kampsport/MMA, da fikk vi opp tenninga ekstra. Også sitter jo Melga-showet igjen.

NTB_ljJJhjtSq30
SØLVTØY: Simen Kind Mikalsen mottok kongepokalen av Kong Harald. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 

Annonse fra Eliteserien: