Eskil (18): - Det er dette jeg har drømt om

I sluttminuttene mot Kongsvinger fikk Eskil Edh sin A-lagsdebut på Åråsen. Det ble en stor opplevelse for 18-åringen.

Annonse:

- Veldig spesielt. Det er dette jeg har drømt om. Det betydde veldig mye for meg å få debuten. Helt magisk, sier Eskil Edh.

Les også: Ukas prestasjon: Eskil Edh tilbake med et smell!

Volla-gutten - som fylte 18 år 4. august - er et ekte LSK-produkt. Men at han skulle få debuten allerede nå, etter å ha vært skadet i halvannet år til langt ut i 2020, hadde han aldri trodd for bare noen uker siden.

- Jeg hadde aldri sett for meg dette for et par måneder siden. Hvis noen hadde sagt til meg da at jeg kom til å debutere på A-laget nå, så hadde jeg vel lurt på om personen var vel bevart. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av spillerne etter at jeg begynte å trene med A-laget. Det er jo folk jeg har sett opp til lenge, og det virker beroligende når de er så hyggelige og lette å snakke med. Det har gitt meg selvtillit på treningene.

- Du har trent med A-laget i tre uker nå, hvordan føler du at det har gått?

- Jeg føler at det har gått greit. Jeg merker at det er et mye høyere tempo enn jeg er vant med, men føler ikke at jeg har dratt det ned selv om jeg er juniorspiller. Jeg har prøvd å vise meg fram så godt som mulig, sier den unge midtbanespilleren.

Les også: Innbyttere i særklasse fikset seier mot KIL

JUBEL: Eskil Edh (til høyre) kunne juble for 2-0-seier sammen med lagkameratene.
JUBEL: Eskil Edh (til høyre) kunne juble for 2-0-seier sammen med lagkameratene.

Han suger til seg læring fra de etablerte gutta hver eneste dag, men legger ikke skjul på at spesielt en spiller har imponert ham veldig.

- Jeg må si at Kaan (Kairinen) er utrolig god. En helt fantastisk spiller med stor ro og som gjør laget bedre. Det er en spiller som jeg ser opp til og lærer veldig mye av. Det samme gjelder Mathew og Krogstad. For meg som midtbanespiller blir jeg motivert til å jobbe enda hardere ved å trene med så gode spillere.

Eskil Edh forteller at mange meldinger og gratulasjoner tikket inn etter at han fikk ta del i mandagens 2-0-seier mot Kongsvinger.

- Jeg har fått mange meldinger fra gamle trenere, familie og venner. Så må jeg si at det er utrolig stort å få oppleve stemninga på Åråsen - selv om det er et begrenset antall tilskuere - og ikke minst i garderoben etter seier, sier den fremgangsrike Lillestrøm-gutten.

Les også: Sjekk ut de herlige produktene på LSK-auksjonen!

Se video av Eskil Edhs stjernetreff for G19-laget i august:


Annonse fra Eliteserien: