- Bjørn-Ivar elsket Lillestrøm

I oppveksten syklet de sammen fra Gjerdrum til Åråsen for å heie på Lillestrøm. Hans Jørgen Jansen (til høyre) forteller at den 14 måneder eldre broren Bjørn-Ivar (til venstre) hadde et sterkt kjærlighetsforhold både til byen og fotballaget.

Annonse:

Vi er alle sterkt preget av den tragiske Gjerdrum-ulykken som har tatt ti menneskeliv. Bjørn-Ivar Jansen, kona Charlot og deres to år gamle datter Alma var blant de som mistet livet i jordskredet.

Det er så hjerteskjærende at det gjør vondt i hele kroppen.

Les også: Lillestrøm spiller veldedighetskamp i Gjerdrum

Lillebror Hans Jørgen og familien ønsker å sende en stor takk for den varme støtten i en særdeles tung tid.

- Det er tøft å komme seg gjennom dette, men samtidig er det fint å se hvor mange som bryr seg. Det har vært rørende å se hvor mange som ønsker å hjelpe til. Ikke minst er det mange som har satt utrolig stor pris på den innsamlingen som Kanari-Fansen startet. Striden mellom klubber blir lagt til side, og også andre norske klubber og supportergrupper har bidratt. Det varmer, sier Hans Jørgen Jansen.

Han har mange gode minner og opplevelser som LSK-supporter sammen med storebroren.

- I oppveksten syklet vi sammen fra Gjerdrum til Åråsen for å få med oss hjemmekampene. Det fortsatte helt til en av oss fikk førerkortet. Etter hvert takket Bjørn-Ivar alltid nei til at jeg skulle hente ham før kamper på Åråsen. Han ville heller ta bussen ned til Lillestrøm, for da fikk han gå oppover gata og se alle flaggene vaie før kamp, forteller 39-åringen.

Med Lillestrøm og Liverpool som favorittlag har fotballen vært et viktig felles samlingssted for de to brødrene. Og de hadde allerede snakket om hvor mye de gledet seg til å dra sammen på Åråsen for å se Lillestrøm i Eliteserien igjen når portene åpnes for publikum.

- Vi pratet mye om at vi skulle reise sammen på Åråsen igjen. Vi har mange fine LSK-opplevelser sammen. Blant annet husker jeg godt da vi reiste til Trondheim i 2005 og bodde på en campingplass. Bestefar Reitmaier stengte buret og Lillestrøm slo Rosenborg på Lerkendal, sier Hans Jørgen.

Han understreker at både fotballaget og byen Lillestrøm hadde en stor plass i Bjørn-Ivar Jansens hjerte.

- Bjørn-Ivar elsket Lillestrøm. Han skjønte ikke hvorfor man skulle til Oslo når man har alt man trenger i Lillestrøm. Han søkte også jobb i kommunen først og fremst på grunn av forholdet han hadde til byen. Og han elsket å jobbe med mennesker. Han hadde mye kjærlighet å gi til alle, og kanskje litt ekstra til de som trenger mer støtte enn andre. Det var det han brant for.

- Det er tungt å innse at jeg aldri mer kan ta en telefon bare for å høre hvordan det går med ham og familien, sier Hans Jørgen Jansen.

Den katastrofale ulykken i Gjerdrum har gått sterkt inn på hele Norges befolkning. Ikke minst er mange i vårt nærområde preget. Lillestrøm Sportsklubb har overfor Gjerdrum Idrettslag meddelt at vi ønsker å spille en veldedighetskamp i Gjerdrum i løpet av sesongen.

Til alle som er direkte berørt av skredet på Ask: Vi føler med dere.

Les også: Gjerdrum-ulykken: Kanari-Fansen med innsamlingsaksjon

Annonse fra Eliteserien: