6524 billetter solgt - Hedman om LSK-tiden: - Fantastisk

Lynraske Peter Hedman løp seg inn i hjertet til mange Lillestrøm-supportere på slutten av 1980-tallet. Lørdag vender han tilbake til Åråsen - sammen med seriemesterne fra 1989.

Annonse:

- Det var godt å se de gamle navnene som samles på kampen mot Rosenborg. Jeg ser tilbake på den tiden med stor glede. Jeg hadde fire fantastiske år i Lillestrøm, fordelt på to perioder, sier 52-åringen.

Les også: Dyrstad reiser 140 mil for å se LSK - RBK

Han bor på en gård fem mil sør for Göteborg - og driver et forsikringsselskap med 11 ansatte - og har nok å henge fingrene i, men gleder seg stort til å møte gamle kjente i Lillestrøm.

Hedman ble hentet til Åråsen fra IFK Göteborg, og den kvikke kantspilleren ble raskt en publikumsyndling.

- Det første året var fantastisk for min del. Det var mitt beste år i Lillestrøm. Vi ble nummer to i serien, og jeg husker at jeg fikk tilbud fra AIK etter den sesongen. Men Lillestrøm ville ikke slippe meg. Ikke ville jeg dra heller. Jeg så fram til 1989-sesongen med David Hay som ny trener. Så fikk jeg en vridning i kneet etter en hodeduell på treningsleir i Spania før sesongstart. Jeg tok noen tester uten at man fant ut av skaden. Men jeg fikk 11 seriekamper litt på halv maskin før jeg ble skadet i kneet igjen mot Vålerenga på Bislett. Da ble det konstatert at korsbåndet hadde røket. Om det hadde vært helt eller delvis avrevet tidligere i sesongen, vet jeg ikke, forteller Hedman.

Les også: Schiller om gjenforeningen: - Blir kjekt å møte gutta igjen

Selv om toppscorer Jan Åge Fjørtoft ble solgt i juli, og flere enn Hedman slet med skader, klarte LSK å ta hjem et suverent seriemesterskap i 1989.

- Verden gikk litt under for meg på et vis da jeg ble skadet, men på den andre siden gikk det veldig bra for laget. Det ble gull på slutten av sesongen, og det var en fantastisk prestasjon. Gullmedaljen ligger i det fine skapet her hjemme.

- Men jeg følte meg litt usikker på fremtiden. Jeg hadde et stående tilbud fra Örgryte som jeg takket ja til. Så begynte det å gå bra der, og da ringte Lillestrøm igjen før 1994-sesongen. Jeg dro tilbake til en klubb der mye hadde forandret seg. Det var en mye mer profesjonell klubb. Vi var heltidsproffer, og vi var mye på Toppidrettssenteret. Det var helt annerledes enn i min første periode - da jeg jobbet sammen med Tom Gulbrandsen i det som het ABC Bank ved siden av fotballen. Men det ble en andreplass og en fjerdeplass de to siste årene mine i LSK.

Hedman trivdes så godt i Norge at han tror han fort kunne ha blitt boende - om det ikke var for at han hadde en gård hjemme i Sverige som han skulle ta over.

- Vi bor fortsatt på gården. Min kone driver med sprangridning, og trener hestene som vi har her. Men vi hadde nok blitt i Lillestrøm om det ikke var for den gården. Jeg trivdes veldig bra.

I 2009 var han med på en showkamp der et sammensatt lag med tidligere Lillestrøm-spillere møtte det daværende A-laget i LSK-Hallen. Nå gleder han seg til å treffe gamle lagkamerater for første gang på ti år.

- Gjennom Facebook har man litt kontakt, men det blir veldig hyggelig å møtes igjen. Og vi trenger en seier mot Rosenborg nå. Jeg skal bidra med mitt fra tribunen, sier Peter Hedman.

Sammen med flere av de andre gullguttene fra 1989 vil han bli intervjuet på scenen utenfor Martins klokka 15.00 på lørdag. Seriemesterne fra 30 år tilbake vil også bli hyllet på Åråsen i pausen under Rosenborg-kampen.

Onsdag formiddag var det solgt 6524 billetter til LSK - RBK.

Her kan du kjøpe billett til den største klassikeren i norsk fotball!

Annonse fra Eliteserien: