4502 billetter solgt: Dyrstad reiser 140 mil for å se LSK-RBK

Dette bildet lyver - for Ole Dyrstad ble sjelden lurt av Vålerenga og Vidar Davidsen (dessuten vant LSK cupfinalen 4-1) - men dette er i hvert fall fakta: Kapteinen for klubbens siste seriemestere reiser helt fra Honningsvåg for å få med seg klassikeren Lillestrøm - Rosenborg.

Annonse:

Avstanden mellom Lillestrøm og Honningsvåg er i ren luftlinje 1397 kilometer. Den særdeles spreke 63-åringen tar selvsagt likevel turen for å møte gamle lagkamerater som gjenforenes i forbindelse med Rosenborg-kampen lørdag 11. mai.

- Jeg hadde ni flotte sesonger i Lillestrøm der jeg fikk mange kjempegode venner som jeg har holdt kontakten med siden. Vi var Norges beste lag i den perioden, og jeg har mange gode minner, sier finnmarkingen.

Les også: Schiller: - Blir kjekt å møte gutta igjen

I år er det 30 år siden Dyrstad og hans menn i realiteten sikret seriegullet med 0-0 mot Rosenborg 27. august 1989. Etter uavgjort på Åråsen var RBK fem poeng bak LSK med fem serierunder igjen å spille. Til slutt ble differansen på hele åtte poeng.

- Vi var utrolig solide defensivt. Ifølge Frode Grodås slapp vi kun inn tre mål på de 11 hjemmekampene den sesongen. Det fungerte veldig bra med Frode bakerst, Dennis Schiller og Gunnar Halle på backene, og Bård Bjerkeland og meg som stoppere. Og en ung Torgeir Bjarmann fikk også en del kamper, sier Ole Dyrstad.

Her kan du se sammendrag av LSK - RBK i 1989!

Han startet karrieren i LSK som back, men var kanskje enda bedre da han på slutten ble omskolert til midtstopper.

- Midtstopper var den beste plassen min. Jeg hadde egentlig tenkt til å slutte etter 1989-sesongen, men på sommeren det året sa klubben at de ønsket å forlenge kontrakten. Av en eller annen grunn ble ikke det noe av. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Så da dro jeg til Lyn for å trappe ned. Men vi fikk et bra lag der også, og endte med å rykke opp til øverste nivå.

Les også: - Den største klassikeren i norsk fotball

Han fikk med seg cupgull i 1981 og 1985, og seriemesterskap i 1986 og 1989 som LSK-spiller.

- Vi burde egentlig ha vunnet «The Double» både i 1985 og 1986. Jeg føler at vi rotet bort seriegullet i 1985. Vi burde ha avgjort det før vi måtte til Lerkendal og det som ble en avgjørende kamp i siste serierunde. Og i cupfinalen i 1986 ble vi tatt på senga av det tidlige målet til Tromsø. Vi hadde et veldig godt lag i de to årene. Det var også artig å bli trent av Tom Lund. Han er den beste treneren jeg har hatt.

Dyrstad bor i Honningsvåg, lengst nord i vårt langstrakte land, og gleder seg til å besøke Åråsen mot Rosenborg på lørdag.

- Jeg har jevnlig kontakt med flere av mine tidligere lagkamerater, men det blir veldig hyggelig å møtes igjen. Et godt resultat mot Rosenborg vil gjøre gjenforeningen komplett, sier Ole Dyrstad.

Mandag formiddag var det solgt 4502 billetter til norsk fotballs største klassiker.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Rosenborg!

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: