Westerlund fulgte trenerens ordre - utlignet på overtid

(Lillestrøm 2 - Lørenskog 2-2) Sivert Westerlund (19) skulle egentlig ta frisparket på overtid, men fikk kontrabeskjed av trener Kai Holt - og headet i stedet inn utligningen.

Annonse:

- Veldig deilig, sier 19-åringen, som leverte en solid kamp for et ungt rekruttlag i naboduellen med Lørenskog.

Da LSK fikk frispark fra høyre i siste minutt av overtiden var det egentlig Sivert Westerlund som skulle ta det. Men Kai Holt og Arild Sundgot på trenerbenken ønsket i stedet å bruke luftstyrken hans i feltet. Derfor tok innbytter Jonathan Monteiro dødballansvaret.

- Trenerne mente først at jeg skulle ta frisparket, men så ombestemte dem seg - og mente at jeg skulle gå inn i boksen. Så jeg måtte kjappe meg inn der. Frisparket ble tatt så fort at jeg bare så ballen komme mot meg. Da måtte jeg bare gutse. Få ballen inn. Og det klarte jeg, sier Westerlund.

- Han sto som frisparkansvarlig på papiret, men Jonathan hadde kommet inn - og Sivert er bedre i boksen. Så da syntes vi det var mer fornuftig å ha han inne foran mål. Det fungerte, det, sier en godt fornøyd Kai Holt.

Les også: Bli med på VM- og Eliteserie-kveld på Åråsen 2. juli

Lørenskog tok ledelsen ved Tobias Paulsen etter 21 minutter i LSK-Hallen, men Stian Sandberg utlignet til 1-1 på et fint angrep mot slutten av omgangen. Lars Følstad sendte gjestene tilbake i føringen 20 minutter etter sidebyttet, og det så lenge ut til å bli sluttresultatet.

Helt til Westerlund steg til værs og headet mesterlig inn 2-2 på det gode innlegget til Jonathan Monteiro på overtid.

- Det er ekstra deilig når det er mot Lørenskog. De ligger på andreplass, og vi er rivaler, sier Sivert Westerlund.

Mens de unge LSK-gutta kunne slippe jubelen løs, smertet utligningen naturlig nok mye for et Lørenskog-lag med ambisjoner om å kjempe om opprykk til PostNord-ligaen.

- Alle elsker å slå LSK, så det er vi vant til. Og spesielt de lokale lagene rundt oss. Det lever vi godt med, sier Kai Holt.

Det siste kvarteret måtte begge lagene spille med ti mann etter at Stefan Antonijevic og RIki Alba fikk rødt kort for håndgemeng etter at sistnevnte hadde taklet Magnus Knudsen stygt.

- Én tok kverlertak og én dyttet. Ifølge boka er vel det rødt kort. Sikkert greit. Vi får ha fokus på oss selv, så får dommerne dømme, sier Holt.

Magnus Knudsen fryktet umiddelbart det verste etter den røffe taklingen, men kom seg på beina - og klarte å fullføre kampen.

LSK 2's lag: Matvei Igonen - Sindre Rindal (Jonas Moen i 6 min), Arne Holter, Stefan Antonijevic, Josef Baccay (Oussema Ali i 2 min) - Marius Kolstad (Felix Tonne i 16 min), Magnus Knudsen, Kristoffer Ødemarksbakken (Apipon Tongnoy i 35 min), Sivert Westerlund - Stian Sandberg, Erik Brenden (Jonathan Monteiro i 45 min).

Annonse fra Eliteserien: