Toppscoreren står alltid aLehne igjen

Det er selvsagt ikke tilfeldig at Thomas Lehne Olsen er toppscorer i Eliteserien. Helt siden barndommen har han terpet og terpet på avslutninger. Og som sistemann står han alltid igjen etter treningene i jakten på å bli bedre.

Annonse:

- Du blir aldri ferdig utlært. Da jeg var liten tok jeg alltid med meg ballen og skjøt mot mål, enten det var mellom to epletrær, to steiner - eller mot huskestativet. Det første nettet fikk jeg vel da jeg var 9-10 år. Fatter'n måtte bytte det ut tre-fire ganger før jeg flyttet hjemmefra, sier Thomas Lehne Olsen.

Les også: Bestill nå: Tror på utsolgt bortefelt mot Sarpsborg på søndag

Selv om han er blitt 27 år, er han fortsatt like ivrig på å trene avslutninger. Etter hver eneste økt med LSK står han igjen for å utvikle skuddfoten. Og han går aldri av før han har avsluttet med stil.

- Jeg må avslutte med en god følelse. Da føler jeg at jeg drar med meg den gode følelsen videre, begrunner han.

Med tre mål på de to første kampene er han toppscorer i Eliteserien sammen med Odds Torgeir Børven. LSK-spissen bør utvilsomt ha gode sjanser til å matche fjorårets 12 seriemål. Mange holder også hedmarkingen som en av favorittene til å bli Eliteseriens skytterkonge denne sesongen.

- Det var godt å få revansjert straffebommen mot Stabæk med to mål mot Ranheim. Jeg føler meg i det hele tatt i god form, og at jeg er i rute foran mål.

- Har du et mål om å bli toppscorer i Eliteserien i år?

- Jeg har lyst til å vise fremgang. At jeg blir bedre, og at jeg scorer flere enn i fjor. Me12 i fjor. Men først og fremst er det viktig at laget gjør det bedre. Sjansen for det øker vel hvis jeg scorer mer... Hvis jeg klarer å kjempe om toppscorertittelen, så vil det være en bonus.

Les også: Per Mathisen - en mann å ståle på

Det er hele 18 år siden sist en LSK-spiller ble toppscorer i vår øverste liga. Den gang ble det spilt 26 serierunder, og Clayton Zane scoret 17 mål.

- Den gode starten gjør forhåpentligvis at man tar med seg selvtillit inn i de neste kampene. Men det er viktig å holde beina godt plantet på bakken. Det er ikke noen grunn til å hoppe i taket. Vi har 28 kamper igjen og en knallhard jobb foran oss. Vi må jobbe steinhardt alle mann. Jeg er ikke ferdig, sier Thomas Lehne Olsen.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Molde andre påskedag!

Her kan du se hvordan Thomas Lehne Olsen avsluttet dagens trening:


Annonse fra Eliteserien: