Tapte semifinalen: - Det røde kortet preget oss

(Lillestrøm - Rosenborg 0-3) LSK-juniorene skapte mest og var farligst helt til Oussema Ali ble utvist like før pause. Da ble det for tøft for Mads Hedenstad Christiansen og lagkameratene.

Annonse:

Med en spiller mer på banen ble Rosenborg for gode i andre omgang, og sikret finaleplassen i junior-NM etter en tremålsseier i LSK-Hallen.

- Vi gjorde en bra første omgang. De hadde vel ikke noen sjanser, egentlig, og vi skulle ha ledet. Blant annet hadde vi et skudd i tverrliggeren. Så kom det røde kortet. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men da ble det tungt. Det ble vanskelig å spille mot et så godt lag som Rosenborg med ti mann, sier Mads Hedenstad Christiansen.

Les også: LSK-spillerne sponser supporterbuss til Drammen

LSK skapte tre solide sjanser før pause. Aller nærmest var Christoffer Lundebø etter seks minutter: Spissen skjøt via et Rosenborg-bein - og ballen smalt i tverrliggeren.

Men et par minutter før pause ble Oussema Ali utvist etter å ha vært involvert i knuffing med en RBK-spiller. Etter å ha konferert med assistentdommer, valgte dommeren å gi LSK-spilleren direkte rødt kort.

- Jeg synes vi spilte en fryktelig god første omgang. Da vant vi sjansestatistikken 3-0, og var best. Men det røde kortet preget oss. Og da de scoret to kjappe mål i starten av andre omgang, var vi sjanseløse. Vi ble løpende i mellom. Men det hadde vært gøy om vi hadde fått avsluttet kampen 11 mot 11. Da tror jeg vi hadde vunnet, sier trener Kai Holt.

- Hva var det som skjedde på utvisningen?

- Det var noe knuffing, og så tråkket han på beinet til Rosenborg-spilleren. Det er sånn som kan skje. Oussema lærer av dette, og kommer sterkere tilbake, sier Kai Holt.

- Men jeg er stolt av gutta. Vi møtte et godt lag, og vi var gode. Men det ble for tøft 10 mot 11, tillegger LSK-treneren.

Etter 54 og 56 minutter scoret Rosenborg to raske mål ved Mikael Tørset Johnsen og Erik Botheim, og da var kampen i realiteten avgjort. Helt på tampen fastsatte innbytter Franklin Daddys Boy Nyenetue sluttresultatet til 0-3.

Dermed gikk RBK til finalen i G19-NM.

- Hadde vi spilt med 11 mann, så kunne vi ha gitt dem en tøff kamp. Og kanskje ha vunnet. For vi var bedre enn Rosenborg så lenge vi hadde 11 spillere, mener Mads Hedenstad Christiansen.

Annonse fra Eliteserien: