Stortalentet Uranik Seferi (17) klar for LSK

En rekke klubber i Eliteserien forsøkte å sikre seg Kvik Halden-talentet Uranik Seferi, men unggutten valgte Lillestrøm. - En utrolig fin og tradisjonsrik klubb, sier 17-åringen etter å ha skrevet under på en treårskontrakt fra 1. januar 2021.

Annonse:

Den lovende kantspilleren fra Kvik Halden er svært fornøyd med at alle formaliteter gikk i orden onsdag ettermiddag, og ser fram til å utvikle seg videre på Åråsen.

- Jeg er en venstrekant som er veldig glad i å drible. Har spilt i Kvik Halden hele mitt liv, og nå er jeg klar for å ta nye steg i en utrolig fin og tradisjonsrik klubb, sier 17-åringen.

- Både det sportslige, fansen og alt her er med på å gjøre dette til et riktig steg for meg - slik at jeg kan utvikle meg og bli så profesjonell som mulig, tillegger østfoldingen med bakgrunn fra Kosovo.

Han debuterte for Kviks A-lag allerede som 15-åring, og har landskamper både for G15, G16 og G17.

- Jeg er en venstrekant som er veldig glad i å drible. Har spilt i Kvik Halden hele mitt liv, og nå er jeg klar for å ta nye steg i en utrolig fin og tradisjonsrik klubb, sier 17-åringen.

Fra før har han et nært forhold til LSKs G19-trener Jørgen la Cour - som kom fra nettopp Kvik Halden før denne sesongen. 

- Det er en trygghet for meg når jeg skal flytte hit at jeg har Jørgen rundt meg, sier Uranik Seferi.

Les også: Ukas prestasjon: Mikkels lekre mål mot Lørenskog

Sportssjef Simon Mesfin er svært glad for å ha kommet til enighet med både Kvik og det unge stortalentet. En rekke klubber ønsket å hente Seferi.

- Det er en veldig spennende spiller, og det er en grunn til at vi tok kontakt med Kvik så tidlig i håp om å få til en overgang. Det er alltid risiko forbundet ved å hente en så ung spiller, men Uranik er en meget reflektert og voksen 17-åring. Hadde vi ikke fått til dette nå, så hadde han gått til noen andre klubber i Eliteserien. Nå skal han fullføre sesongen med Kvik, noe som vil gjøre ham godt rustet til hverdagen som LSK-spiller fra og med januar, sier Mesfin.

Uranik Seferi hadde opprinnelig kontrakt med Kvik Halden ut 2021. Mesfin er glad for at Sheriff Sinyan-salget til Molde før sesongstart har gitt LSK handlingsrom til å kunne kjøpe fri den spennende kantstpilleren.

- Salget av Sheriff Sinyan til Molde før sesongen er årsaken til at vi har råd til å hente en ung og ettertraktet spiller som Uranik. I tillegg til at vi ønsker å satse på egenutviklede spillere, så har vi et klart ønske om å være en attraktiv klubb for noen av landets mest spennende talenter. Uranik Seferi er en spiller som allerede i ung alder har en X-faktor i det å skape ubalanse én-mot-én offensivt. Han har god spilleforståelse, og har den treningsviljen og den indre driven som skal til for å utvikle seg videre i LSK, beskriver Simon Mesfin.

Sportssjefen vil også skryte av den jobben Kvik Halden har gjort med å utvikle U-landslagsspilleren. 

- Kvik Halden har ivaretatt talentet og mennesket Uranik Seferi på en eksemplarisk måte. De har vært veldig opptatt av at han går til en klubb der han blir like godt ivaretatt. Vi ser på det som en tillitserklæring at Kvik Halden mener LSK er en slik klubb. Vi har hatt en god dialog gjennom hele prosessen, og er enige om en overgangsavtale som begge parter er fornøyde med, sier Mesfin.

2003-modellen vil bli elev på Wang Toppidrett Romerike ved siden av fotballen i LSK.

Her kan du få noen glimt av LSKs nye signering (ekstern lenke)!

Se video-intervju med Uranik Seferi:


Annonse fra Eliteserien: