Stortalentet Sandberg med ny LSK-kontrakt

Erik Tobias Sandberg (18) skrev i dag under på en ny treårskontrakt med LSK. Sportssjef Simon Mesfin mener det er en av klubbens viktigste signeringer på lang tid.

Annonse:

Den vaskeekte lillestrømlingen hadde i utgangspunktet bare kontrakt ut 2018, men har nå skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2021-sesongen.

- Etter ganske lang tid med positive samtaler har vi kommet til enighet om en treårsavtale. På vegne av Lillestrøm Sportsklubb er jeg meget, meget godt fornøyd med det. Vi har fått på plass et av Norges aller største midtstoppertalenter, og han er på mange måter arvesølvet til LSK. Dessuten er han jo 100 prosent lillestrømling – som betyr mye for hele klubben, lagkamerater, spillere i ungdomsavdelingen og supportere, sier Simon Mesfin.

Sandberg var selv stolt og glad etter å ha signert den nye avtalen tirsdag formiddag.

- Lillestrøm er klubben i mitt hjerte, og det finnes ingen bedre steder i Norge å spille. En fantastisk klubb med fantastiske fans. Dette er det beste stedet for at jeg kan utvikle meg videre som spiller, sier 18-åringen.

Kapteinen på G18-landslaget har denne sesongen tatt store steg, og har allerede startet to kamper i Eliteserien. Han setter høye krav til seg selv - og gleder seg enormt til å bidra for LSK i årene som kommer.

- Jeg skal jobbe hardt for å holde et godt og jevnt nivå. Det handler om å prestere både i kamp og trening. Målet for min egen del er å spille hver eneste match på Åråsen. For lagets del handler det om å holde plassen i Eliteserien i år. På lengre sikt skal vi bygge et lag som kjemper mye høyere på tabellen enn vi har gjort de siste årene. Det mener jeg Lillestrøm som klubb fortjener. Det samme gjør fansen. Jeg har god tro på at vi skal klare det, og jeg har lyst til å være en bidragsyter, sier den modne og reflekterte unggutten.

Han har vokst opp bare en langpasning unna Åråsen, og spilte sine første kamper for klubben som 6-åring i 2006. Med andre ord: Han er så LSK-utviklet som det får blitt.

- Erik Tobias er en veldig viktig brikke med tanke på den identiteten vi ønsker å skape i LSK i fremtiden. Dette viser at det er mulig å gå hele veien fra barnefotball og til A-laget hos oss. Vi ønsker å utvikle våre egne spillere, og Erik Tobias Sandberg er i så måte et prakteksempel, sier Simon Mesfin.

Midtstopperen fikk sin debut i Eliteserien som 17-åring i fjor høst. Sportssjefen mener han har alt som skal til for å bli en LSK-bauta.

- Erik Tobias har allerede vist hva som bor i ham i de kampene han har spilt, og vi er helt sikre på at det blir mange, mange flere i årene som kommer. Vi håper jo selvsagt at han blir den langsiktige arvtageren etter Frode Kippe. Dette er en stor og viktig signering for LSK, sier Mesfin.

Les også: Vil du være med Fugla Airways til Linz?

Annonse fra Eliteserien: