Stortalentet Kaan Kairinen (21) klar for LSK

Han er fire dager yngre enn Martin Ødegaard, han har også en strålende venstrefot - og har vært på samme talent-liste som den norske Spania-proffen. Nå er finske Kaan Kairinen (21) klar for Lillestrøm.

Annonse:

- Det er godt å være her, sier midtbanespilleren - som er født 22. desember 1998.

Akkurat som Ødegaard debuterte han som 15-åring på toppnivå, i finske Inter Turku. Som 17-åring ble han kjøpt av den danske storklubben Midtjylland. Han har så langt spilt fem kamper for klubben som leder Superligaen. I fjor var han lånt ut til HJK Helsinki, nå gleder han seg stort til å bidra for LSK i 2020. Midtjylland og Lillestrøm er enige om en utlånsavtale for den kommende sesongen.

- Jeg er en teknisk spiller med en god venstrefot. Jeg har gode pasningsegenskaper, og et godt blikk for spillet. Og så synes jeg at jeg har en bra skuddfot med venstrebenet mitt. Det er vel mine gode egenskaper, sier Kaan Kairinen.

Her kan du kjøpe sesongkort på Åråsen for 2020-sesongen!

Som 16-åring kom han med på den britiske storavisen The Guardians liste over 50 av de største talentene i verden. Se hele lista her!

- Jeg ønsker å spille mye, slik jeg gjorde for HJK i fjor. Jeg ønsker å ta et nytt steg, og jeg synes Lillestrøm er en bra mulighet for meg. Og jeg ønsker selvsagt å hjelpe Lillestrøm tilbake til den øverste ligaen. Jeg har bare hørt gode ting om byen og klubben.

Sportssjef Simon Mesfin er svært fornøyd med at Kaan Kairinen blir en del av LSK.

- Det er en spiller som vi har fulgt en god stund. Han var aktuell også da vi hentet Daniel Pedersen sommeren 2018. Nå er han blitt litt eldre, er fortsatt ung - men har fått litt mer erfaring. Han har vist seg fram på en god måte. Vi føler at vi får inn en spiller som har et høyt repertoar, og absolutt er god nok til å spille på et høyere nivå enn OBOS-ligaen i 2020, sier Mesfin.

Les også: Knudsen (18) imponerer Bakke

- Det er også en veldig gunstig avtale for oss der Midtjylland dekker en stor del av lønna. I utgangspunktet dreier det som et lån for hele året, men Midtjylland har en mulighet til å hente ham ut av avtalen til sommeren, men hvis han blir solgt i sommervinduet vil vi få en kompensasjon, tillegger sportssjefen.

I januar i fjor debuterte Kaan Kairinen som 20-åring på det finske A-landslaget.

Se video-intervju med Kaan Kairinen og Simon Mesfin (lenger ned) her:Annonse fra Eliteserien: