Stopperkjempen Joonas Tamm klar for LSK

Han var en nøkkelspiller under Europa League-eventyret til Sarpsborg 08 i fjor. Nå har den estiske landslagsspilleren Joonas Tamm (27) skrevet under for LSK.

Annonse:

Midtstopperkjempen lånes ut fra Flora Tallinn ut 2019-sesongen, med en opsjon for mulig kjøp. Den 192 centimeter høye Tamm er spilleklar fra 1. august.

- Vi er veldig fornøyde med å få inn Joonas Tamm. Med duellkraft, luftstyrke og fart har han egenskaper som vi føler at vi trenger i laget. Vi har noen fremadstormende midtstoppere som kommer til å bli veldig gode, men på kort sikt vil dette styrke oss. Samtidig jobber vi også med å hente inn en offensiv forsterkning etter at Thomas Lehne Olsen ble skadet, sier Simon Mesfin.

Les også: Smárason og Baccay på LSK Rovfugla-trening

Det siste halvåret har Tamm vært utlånt til polske Korona Kielce.

- Målet mitt er å bidra til at Lillesrøm slipper inn mindre mål, men også at vi scorer mer på offensive dødballer. Jeg valgte Lillestrøm fordi jeg virkelig føler meg ønsket, og fordi det er en fin klubb med stort potensial og mange supportere. Dessuten har klubben fantastiske treningsfasiliteter, en bra stadion og ikke minst: Naturgress, sier Joonas Tamm.

Han har for så vidt gode minner fra Åråsen: Midtstopperen scoret Sarpsborgs første mål i 2-2-kampen her i 2018.

- Jeg håper at det skal bli flere mål her i 2019, sier Tamm og smiler.

- Jeg skal bidra til at Lillestrøm klatrer på tabellen, tillegger den fysisk robuste midtstopperen.

Han begynner å trene med LSK allerede til uka, og er spilleklar fra og med 1. august.

- Vi har en opsjonsavtale med Flora Tallinn som gjør at vi avtalen kan bli permanent, men den avgjørelsen vil bli tatt på et senere tidspunkt, sier Simon Mesfin.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Tromsø på søndag!

Annonse fra Eliteserien: