Stein Ivar fra Valdres: Ble større LSK-fan etter nedrykket

Det dramatiske nedrykket gikk så hardt inn på Stein Ivar Sørengen (50) at han umiddelbart tok grep: Hver måned overfører han 300 kroner til Kanari-Fansen, og i februar kjørte han tre og en halv time fra Valdres for å delta på sitt første årsmøte i klubben.

Annonse:

12. desember tikket det inn en mail fra mannen som bor i Røn i Vestre Slidre kommune i Valdres. Der sto det blant annet:

«Så deg på TV 2-Sporten, takk for en flammende og engasjert opptreden!! Detta ska` vi pokker meg klare! Jeg har holdt med Lillestrøm sida langt ned på 70-tallet, men etter den enorme oppslutninga på et FESTSTEMT ÅRÅSEN i går, har jeg nå innsett hvor mye jeg elsker denna klubben! Vi har rykka ned, men det driter jeg i! HAR ALDRI VÆRT STOLTERE AV Å HOLDE MED LSK!»

Stein Ivar Sørengen forteller om en voldsom følelsesmessig reaksjon i tiden etter nedrykket i desember. 

- Jeg må si at det gikk veldig inn på meg. Jeg har aldri opplevd at favorittlaget mitt i Norge har rykket ned. Men engasjementet mitt ble bare større. Jeg holder nesten mer med Lillestrøm nå. Jeg har begynt å overføre 300 kroner hver måned til Kanari-Fansen som en ren og skjær støtte. Dessuten har jeg betalt medlemskap i LSK, både for kona og meg. Jeg meldte inn kona litt bak hennes rygg, for hun er fra Karasjok og er ikke så veldig interessert. Hun har ikke akkurat sagt ja til å være medlem av LSK, men hun har ikke sagt nei heller, sier Stein Ivar Sørengen - og ler.

Les også: Bli med på quiz om LSK i kveld!

Han vokste opp i Åmot i Modum kommune, langt unna Åråsen, men ble likevel LSK-tilhenger på slutten av 1970-tallet.

- Mye på grunn av Tom Lund på Sportsrevyen i NRK. Det var noe med den stemninga som var på Åråsen. Spillerne var så sterke og gode. Det var knallharde innlegg og store sterke spisser som gjorde alt for å få ballen i mål - og den jubelen på Åråsen var så spesiell, forteller mannen som jobber som tannlege i Valdres.

Tidligere i år brukte han tre og en halv time hver vei for å få med seg sitt første årsmøte i Lillestrøm Sportsklubb. 

- Jeg synes det var helt topp. Folk sa det de mente fra talerstolen, men det var så stor takhøyde at det ikke gikk noe gisp gjennom salen av den grunn. Det var både hyggelig og givende. Jeg oppfordrer alle som er glade i LSK til å melde seg inn i klubben.

Her kan du bli LSK-medlem!

Annonse fra Obos-ligaen: