Statistikk fra Fagerli: Ubeseiret mot Molde siden comebacket

Etter at Lillestrøm kom tilbake til Eliteserien, har laget ennå ikke tapt mot Molde. Det er solide tall mot årets (etter alt å dømme) seriemester!

Annonse:

Molde kan være mester enten før eller etter kampen på Åråsen søndag kveld og ta klubbens femte seriegull. Hjemme og borte er LSK uten tap på tre innbyrdes oppgjør i serien:

2022: Molde – LSK 1-2 (Haugen – Ogbu, Fridjonsson)

2021: Molde – LSK 3-3 (Risa, Hestad, Ohi – Åsen, Edh, Lehne Olsen)

2021: LSK – Molde 1-1 (Ranger – Hussain)

Her kan du kjøpe billett til søndagens kamp mot Molde!

I de to siste oppgjørene i Molde scoret LSK det siste målet i tilleggstiden. I oppgjøret på Åråsen var pressen skjønt enige om at poengdeling kunne gjestene være meget godt fornøyde med.

Og på ti år er statistikken ganske jevn lagene imellom på Åråsen. LSK har vunnet to (2013 og 2016), mot Moldes tre, mens tre er endt med uavgjort.

Et målløst oppgjør av 44 på Åråsen

At det skal bli scoringer på søndag er det mye som taler for. For på totalt 44 serie- og cupkamper på Åråsen siden det aller første i Hovedserien i 1957 (4-0), er det endt 0-0 kun en eneste gang, i 1985.

Sist helg tok Molde over LSKs toppserierekord ved å vinne 12 strake seriekamper. På disse oppgjørene står de med imponerende 37-9 i målforskjell. Siste poengtap var 1-1 hjemme mot jumboen Jerv 6. juli (1-1), mens de er ubeseiret på bortebane i årets serie (10-2-0). Siste bortetap var 31. oktober i fjor da de ble sendt hjem fra Drammen med 0-6!

LSK på sin side har solide tall på eget gress. Siden oktober i fjor er det blitt 11 seirer, fire uavgjorte og to tap på 14 hjemmekamper og 30-10 i mål.

Les også: Maximilian Balatoni (17) med i troppen mot Molde

Fun facts:

  • Oppgjøret for seks år siden husker nok Erling Knudtzon best. Han scoret begge LSK-målene mot Molde det året. 33-åringen med ni sesonger på Åråsen og nå fire i Molde, mens han scoret for Molde i bortekampen for tre år siden. Etter det oppgjøret står han med sju scoringer på de siste 91 serieoppgjørene.
  • Med seriegull i år, vil Molde tangere LSK og Vålerenga med fem seriemesterskap, kun Rosenborg, Fredrikstad og Viking har flere gjennom tidene.

Se video-intervju med Geir Bakke:


Annonse fra Eliteserien: