Statistikk fra Fagerli: Målfattig mot KBK

Fire Åråsen-møter mellom Lillestrøm og Kristiansund har endt med fire scoringer, og KBK har aldri reist hjem fra Åråsen med full pott.

Annonse:

Fire mål på fire Åråsen-oppgjør totalt er like mange som i oppgjøret på Nordmøre 3. juli i år. LSK vant 3-1 etter at hjemmelaget ledet 1-0 ved pause. Akor Adams (2) og Holmbert Fridjonsson sto for scoringene og bidro til LSKs første borteseier mot klubben som kom opp i Eliteserien for fem år siden.

Her kan du kjøpe billett til søndagens kamp!

Mens KBK står med fem scorede mål på bortebane, så har LSK kun tre baklengs på eget gress. Sånn sett lukter det ikke målfest denne gangen heller på Åråsen selv om historien kan skrives om.

Tidligere oppgjør LSK – KBK på Åråsen:

2021: 0-0

2019: 1-1 (selvmål – Pellegrino)

2018: 2-0 (Smarason, Lehne Olsen)

2017: 0-0

Amahl Pellegrino er den eneste som har spilt for både LSK og KBK, og den eneste som har scoret for KBK på Åråsen. For LSK scoret han kun i cupen (tre) og ingen på sine 20 seriekamper.

Ellers var Geir Bakke trener for KBK i 2012 og 2013 og tok klubben opp fra nivå 3 til 2.

Les også: Thomas Lehne Olsen klar for LSK!

LSK har hatt gode spillere fra Kristiansund opp gjennom årene. Spesielt utmerket Georg Hammer seg med to serie og tre cupmesterskap for klubben. Også Frank Tømmervåg fikk med seg titler, mens for både Anders Giske og Pål Forsnes ble det kun en sesong på Åråsen.

Ellers er det få byer som kan skryte av å ha fostret så mange gode spillere som nettopp Kristiansund opp gjennom årene med Ole Gunnar Solskjær og Øyvind Leonhardsen i spissen.

For KBK, med sine seks poeng, blir hver kamp utover nærmest som en cupfinale å regne. Etter fem gode sesonger på øvre halvdel i Eliteserien, står de med kun en seier på 18 kamper (borte mot HamKam). Og på naturgress har de ikke tatt poeng siden 16. oktober – 0-0 på Åråsen!

Den ene forløperen til KBK – Clausenengen – gjestet Åråsen to ganger. I 1974 ble de sendt hjem med 9-0-tap av Tom Lund og Co, og måtte tåle å bli kalt Sportsklubben av 09. I 1962 møttes lagene i cupkamp på Åråsen, det endte med hjemmeseier 6-1.

Mens KBK står med fem scorede mål på bortebane, så har LSK kun tre baklengs på eget gress. LSK er Eliteseriens beste lag i 2. omgangene hvor de har «vunnet» 13 av 19, og scoret 23 av lagets 35 mål.

Les også: Gratis kampbillett til skolebarn på LSK - KBK!

Annonse fra Eliteserien: